Арт училище

- реклама -

Art_school_2Уникален арт пърформанс открива детска изложба на Оборище 10

 19 януари – 30 януари

 

С откриването на традиционната Детска изложба, Арт училище за деца празнува своята трета годишнина на 19 януари от 11:00ч. на Оборище 10.

Уникален арт пърформънс на възпитаниците от школата и много изненади обещават       от            Галерията.

Поканата е отворена за  всички, желаещи да станат частотдетскияпразник.

Изложбата обединява всички картини, по които децата са работили през 2012г. и може да бъде видяна до 30-ти януари на Оборище 10.

През изминалата година талантите опознаха модерния и съвременен свят на изобразителното изкуство с уроци, посветени на Клод Моне и перспективата, обемното рисуване, изкуството на гениите – Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Марк Шагал, стилът дада и Кандински, съвременният арт феномен Деймиън Хърст и много други.

Малките артисти имаха изключителната възможност да се срещнат с легендарния сър Питър Блейк, галеристът Пол Столпър, българските художници Греди Асса и Хубен Черкелов, от които почерпиха ценен житейски и творчески опит.

 

„Арт училищеза деца“

От самото създаване на Галерията, образованието на децата е основен  приоритет в дейността ни, затова влагаме много усилия в развитието на детски  културно-образователни програми.

„Арт училище“е проект, специално създаден и насочен към малките художници.

В арт школата децата рисуват, добиват нови знания, запознават се с големите имена в изкуството, развиват своето въображение и естетически усет…и през цялото време се забавляват!

Съботно-неделната арт школа на Галерията е интересна алтернатива за извънкласните занимания на децата и пълноценното прекарване на свободното им време.

Следвайки практиката на най-престижните музеи и галерии по света, „Арт училище” предоставя изключителна възможност на учениците в школата да творят и опознават шедьоврите на изкуството от края на 19-ти век до наши дни сред уютната атмосфера на галерията, заобиколени от произведения на велики художници като Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Хуан Мирó, Матис, Шагал и много други. Особено вълнуващи за малките творци са срещите със световноизвестни артисти.

Курсовете се провеждат всяка събота и неделя от 11:00 до 13:00 часа на Оборище 10. Съботната група е предназначена за деца от 3 до 7 години, а неделната е за деца от 8 до 14 години. 

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

Моята булчинска рокля (откъс)

Излезе от печат сборникът „Моята булчинска рокля“, в който 44 неслучайни жени разказват своите съвсем истински истории. Съставител е Жанина Драгостинова. Представянето на книгата...

Две нови програми в подкрепа на бизнеса, обяви премиерът Борисов

Допълнителни 68 млн. лв. предвижда правителството за подкрепа на предприятията с над 500 000 лв. оборот и други почти 80 млн. лв. се отпускат...

255 са новите случаи на коронавирус у нас

255 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 5 047 PCR-теста през последното денонощие. Това е около 5,05 на сто от общия...

БНТ 3 ще излъчва 30 часа на живо от „Ролан Гарос“

Вижте мачовете на Цветана Пиронкова и Григор Димитров, както и всичко най-интересно от турнира в ефира на обществената телевизия   В периода 27 септември – 11...

Проблемите на онлайн обучението в „Рецепта за култура“ по БНТ 2

 В новия брой на предаването „Рецепта за култура“, на 26 септември от 18:00 часа па БНТ 2, водещият Юрий Дачев ще насочи вниманието към...

Мъжът, открил детето от Якоруда: Видях го легнало на пътя – Здравей, България (25.09.2020)

Абонирай се за профила на Здравей, България: http://bit.ly/1Pl6T53 Посети официалния сайт: http://novanews.novatv.bg/ Гледай Здравей, България в ефира на Nova: http://novatv.bg/live/ Гледайте Здравей, България: http://play.novatv.bg/programi/zdravei-bulgariya Още за...