Арт училище

- реклама -

Art_school_2Уникален арт пърформанс открива детска изложба на Оборище 10

 19 януари – 30 януари

 

С откриването на традиционната Детска изложба, Арт училище за деца празнува своята трета годишнина на 19 януари от 11:00ч. на Оборище 10.

Уникален арт пърформънс на възпитаниците от школата и много изненади обещават       от            Галерията.

Поканата е отворена за  всички, желаещи да станат частотдетскияпразник.

Изложбата обединява всички картини, по които децата са работили през 2012г. и може да бъде видяна до 30-ти януари на Оборище 10.

През изминалата година талантите опознаха модерния и съвременен свят на изобразителното изкуство с уроци, посветени на Клод Моне и перспективата, обемното рисуване, изкуството на гениите – Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Марк Шагал, стилът дада и Кандински, съвременният арт феномен Деймиън Хърст и много други.

Малките артисти имаха изключителната възможност да се срещнат с легендарния сър Питър Блейк, галеристът Пол Столпър, българските художници Греди Асса и Хубен Черкелов, от които почерпиха ценен житейски и творчески опит.

 

„Арт училищеза деца“

От самото създаване на Галерията, образованието на децата е основен  приоритет в дейността ни, затова влагаме много усилия в развитието на детски  културно-образователни програми.

„Арт училище“е проект, специално създаден и насочен към малките художници.

В арт школата децата рисуват, добиват нови знания, запознават се с големите имена в изкуството, развиват своето въображение и естетически усет…и през цялото време се забавляват!

Съботно-неделната арт школа на Галерията е интересна алтернатива за извънкласните занимания на децата и пълноценното прекарване на свободното им време.

Следвайки практиката на най-престижните музеи и галерии по света, „Арт училище” предоставя изключителна възможност на учениците в школата да творят и опознават шедьоврите на изкуството от края на 19-ти век до наши дни сред уютната атмосфера на галерията, заобиколени от произведения на велики художници като Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Хуан Мирó, Матис, Шагал и много други. Особено вълнуващи за малките творци са срещите със световноизвестни артисти.

Курсовете се провеждат всяка събота и неделя от 11:00 до 13:00 часа на Оборище 10. Съботната група е предназначена за деца от 3 до 7 години, а неделната е за деца от 8 до 14 години. 

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

Топ 10 на книжарници „Сиела“ за 18 – 24.05.2020

Последна спирка Аушвиц, Автор: Еди де Винд, Издателство: Сиела https://ciela.com/posledna-spirka-aushvits-edi-de-vind.html   Приспивна песен в Аушвиц, Автор: Марио Ескобар, Издателство: Сиела https://ciela.com/prispivna-pesen-v-aushvits.html   Приказка за Долната земя, Автор:...

Българският геймър е добавил над 24 часа месечно към времето си за игра

Проучвания на Trust Gaming преди и по време на извънредното положение показват ключови промени Цели 84% от българските геймъри са увеличили времето си за игра...

БАСНИ ЗА ДЕЦА – ЖАН ДЬО ЛАФОНТЕН

На 29 май излизат „Басни за деца“ (108 стр., твърди корици, цена: 17лв.) от Лафонтен в превод на Атанас Далчев и Александър Муратов. Художник...

БГ Радио представя: Номинации за Годишни Музикални Награди 2020

БГ РАДИО – медията, която вече деветнадесет години традиционно подкрепя и популяризира родната поп и рок музика, сложи край на първия етап от гласуването...

Мими Николова, Недко Трошанов и Любомир Денев станаха носители на „Златен век“

Мими Николова, Недко Трошанов и Любомир Денев станаха носители на най-високото отличие на Министерството на културата – „Златен век“ За наградата ги номинира Jazz FM...

Топ моделът Жанета Осипова припомни за Музика от крайните квартали

Най-голямата мъжка марка в света Playboy е открила хиляди звезди. Много от тях – изключително ценни. Например – Жанета Осипова, за България. Тя е...