ART SPACE – лятна сцена до НДК

- реклама -

Концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени,

ново Суинг матине с The Smugglers Collective

и още много ъндърграунд танци в трите части на “STEP UP

 

на ART SPACE – лятна сцена до НДК

24 – 30 август 2012 г.

 

 

Много музика и страсти ще има на ART Space през последната седмица на август.

Бързи стъпки, винтидж мода и най-доброто от Swing, Rock’n’Roll, Rockabilly и Doo Wop звученето от 40-те години до наши дни отново окупират ART Space в събота, 25 август. В 17 часа е стартът на второто лятно издание на SMUGGLERS SWING CLUB, когато запалените ще могат да се впуснат в дебрите на суинг танците и да научат основни стъпки по време на Swing Dance Workshop-a в компанията на опитни и всеотдадени танцьори.

Новост този път ще бъде летния винтидж будоар, на който дамите ще си направят ефектна ретро прическа и ще нагласят червилото си.

Суинг матинето ще завърши с проежекция на филмa „Контета” /ориг. „Стиляги”/ на режисьора Валерий Тодоровский.

 

Два часа поп, рок и як китарен саунд за антистрес презареждане предстои на 30 август със Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. От 20 часа феновете ще чуят всички любими хитове без изключение – “Рай”, “Към”, “Едно”, “Аз ли съм или не съм”, “Бряг с цвят най-зелен”, “Да”, “Силикон”, “Пропаганда”, “Вълк”, “Фойерверк”, “Хромозоми”, “Обичам те, мила”. Специален акцент ще бъдат премиерните песни на бандата, между които и горещият хит “Хеликоптер”, съвсем наскоро излетял в радио и ТВ ефира. Публиката на ART Space ще бъде разтърсена от енергичните сола на Иван Лечев и Мирослав Иванов, виртуозните бийтове на барабаните на Стоян Янкулов и неповторимия стил на Еко.

След десетгодишна пауза на музикалната сцена, Стефан Вълдобрев се завръща към концертния живот заедно с музикантите от оригиналния си състав от 90-те години: Иван Лечев, Стоян Янкулов, Мирослав Иванов и Веселин Веселинов-Еко или както те сами се наричат с ирония: “Обичайните заподозрени”. Това е бандата, с която Стефан записва хитовите си албуми “…Към”, “Пропаганда, Хромозоми, Силикон”, “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, “Революция” (с Камен Донев и Мая Бежанска), “Обичам те, мила”, (достигнали общ тираж от над 250 000 копия), прави три национални турнета и става два пъти изпълнител на годината (1999 и 2000).

Концертът е с вход свободен и е със съдействието на Столична община.

 

В памет на Тони Скот на 24 август ще има безплатна прожекция „Топ гън”.

Меломаните ще могат да видят и трите части на  „Step up”, както и „127 часа” на режисьора Дани Бойл.

 

 

 

ПРОГРАМА ART SPACE

 

 

24 август, петък

IN MEMORIAM Тони Скот
21:00 ч. Том Круз в ТОП ГЪН – САЩ, 1986, 110 мин., реж. Тони Скот, с участието и на Кели Макгилис, Вал Килмър, Тим Робинс, Мег Райън.

Филмът е отличен с “Оскар” за най-добра песен (“Take My Breath Away”).

Представя се със съдействието на Американското посолство.

 

“Топ Гън” ни понася към опасностите и вълненията, които очакват всеки нов пилот в престижното военновъздушно училище на САЩ. Маверик Мичъл e дързък млад пилот решил да стане най-добър сред най-добрите. Очарователна цивилна инструкторка му преподава някои неща, които не може да научите в класната стая.

вход свободен

 

 

 

25 август, събота

SMUGGLERS SWING CLUB

17:00 ч. Суинг матине с The Smugglers Collective – най-доброто от Swing, Rock’n’Roll, Rockabilly и Doo Wop звученето от 40-те години до наши дни

Swing Dance Workshop и летен винтидж будоар, където дамите ще могат да си направят ефектна ретро прическа и да нагласят червилото си.

 

THE SMUGGLERS COLLECTIVE са пионерите в сферата на музиката от 40-те, 50-те, 60-години, които за три години успяха да я направят част от нощния живот в България. Благодарение на тях българските почитатели на този тип звучене се запознаха отблизо и с набиращото скорост ЕЛЕКТРО СУИНГ течение. THE SMUGGLERS COLLECTIVE реализираха няколко гастрола на БУРЛЕСКА спектакли, популяризираха понятието „винтидж” и уверено пишат историята на своя SMUGGLERS SWING CLUB, през който вече минаха имена като The Correspondents и Si Cranstoun & His Band.

вход свободен

22:00 ч. Оксана Акиньшина, Антон Шагин, Сергей Гармаш, Алексей Горбунов, Евгения Хиривская, София Лебедева, Максим Матвеев  в  СТИЛЯГИ /Контета/ – Русия, 2008, 136 мин.

Режисьор: Валерий Тодоровский
Сценарист: Юрий Коротков

Филмът отразява опита на група млади хора за по-различен живот в Москва през втората половина на 50-те години на миналия век. Младежите обичат да слушат джаз и рокендрол, носят шарени дрехи, имат непривични прически. Наричат себе си ЧУВАК – Човек Уважаващ Високо Американската Култура. Сталин е вече мъртъв, но не и култа към личността…

вход свободен

 

 

 

26 август, неделя

21:00 ч. Чанинг Тейтъм в STEP UP (В ритъма на танца) – САЩ, 2006, 104 мин., реж. Ан Флечър

 

Тайлър е осъден на общественополезен труд и попада в престижно танцово училище, където ще трябва да отработи наказанието си. Отначало той не иска да има нищо общо с учениците, докато не среща красивата танцьорка Нора. Тя спешно се нуждае от партньор и решава да му даде възможност.

Тайлър е привлечен в един съвсем различен свят и с началото на репетициите напрежението нараства. Различните светове, от които идват двамата, се сблъскват – прехвърчат искри, които възпламеняват тази наелектризираща история за желанието да следваме мечтите си.

цена на билетите: 5/3лв.

 

 

 

27 август, понеделник

21:00 ч. STEP UP 2: THE STREETS (Ритъмът на улицата) – САЩ, 2008, 98 мин., реж. Джон Чу

 

Анди Уест е бунтарка, която танцува и живее със страст. Но когато е поставена пред избора да учи или да бъде изпратена в Тексас, тя решава на всяка цена да влезе в престижната школа по изкуства „Мерлин”. Там тя среща Чейс – талантът на школата и изгряваща звезда.  Двамата разбират, че ги свързва една обща цел: спечелването на най-голямото състезание по улични танци. 

цена на билетите: 5/3лв.

 

 

28 август, вторник

21:00 ч. STEP UP 3 – САЩ, 2010, 107 мин., реж. Джон Чу

 

Тийнейджърите Муус и Камил се сблъскват с харизматичния лидер на сплотена група улични танцьори. Всички те живеят заради адреналиновата еуфория на танците, но за да запазят начина си на живот, трябва да спечелят оспорвано състезание с награден фонд от 100 000 долара. Има интриги, предателства и романси. Една история, която може и да не запомните, но някои от танцовите изпълнения са наистина незабравими.

цена на билетите: 5/3лв.

 

 

29 август,сряда

21:00 ч. Джеймс Франко в 127 ЧАСА – САЩ-Великобритания, 2010, 94 мин., реж. Дани Бойл

 

Вдъхновяваща истинска история за битката на един човек със суровите природни закони.
Арън Ралстън е страстен почитател на природата, но когато огромен падащ камък го заклещва в отдалечен каньон в Юта, търсачът на силни усещания е изправен пред предизвикателството на живота си. През следващите пет дни Ралстън преминава през едно забележитено пътешествие, в което спомените за семейството и приятелите се преплитат със собствената му смелост и изобретателност, за да превърнат нещастието в триумф!

цена на билетите: 5/3лв.

 

 

 

 

 

30 август, четвъртък

20:00 ч. Концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени – Иван Лечев, Стоян Янкулов, Мирослав Иванов и Веселин Веселинов – Еко

със съдействието на Столичната община

 

След десетгодишна пауза на музикалната сцена, Стефан Вълдобрев се завръща към концертния живот заедно с музикантите от оригиналния си състав от 90-те години.

Групата ще представи всички най-популярни хитове на Стефан без изключение -“Рай”, “Към”, “Едно”, “Аз ли съм или не съм”, “Бряг с цвят най-зелен”, “Да”, “Силикон”, “Пропаганда”, “Вълк”, “Фойерверк”, “Хромозоми”, “Обичам те, мила”.

Два часа музика за антистрес презареждане. Бляскава смесица от поп и рок песни с як китарен саунд, енергичните сола на Иван Лечев и Мирослав Иванов, виртуозните биитове на барабаните на Стоян Янкулов и неповторимия стил на Еко.

Специален акцент на вечерта ще бъдат премиерните песни на бандата, между които и горещият хит “Хеликоптер”, съвсем наскоро излетял в радио и ТВ ефира.

вход свободен

- реклама -