Ангън ще пее на финала на българската Евровизия

- реклама -

Световноизвестната певица Ангън /Anggun/, която ще представи Франция на Евровизия 2012 през май, ще бъде специален гост на българския финал на 29-ти февруари в Зала 1 на НДК! С това обаче няма да се ограничат гостите, които ще уважат българската публика. Преговори се водят и с други популярни европейски изпълнители, а участието на още един представител от Евровизия 2012 е почти сигурно.

Екзотичната французойка ще представи пред българската публика песента си за конкурса Echo (You and I). Тя предстои да бъде издадена този месец. Композицията ще е на френски и английски, а автори са Уилям Русо, Жан-Пиер Пило, Вероника Фераро, която работи с Давид Гета и самата Ангън.

Певицата е родена на 29 април 1974 в Джакарта, Индонезия. Първият ú сингъл Kembalilah Kasih става и първият индонезийски клип, участвал в програмата на MTV Asia. През 1992 се мести във Франция. Кариерата ú в Европа потръгва след като започва да работи с продуцента Ерик Бенци /Erick Benzi/. През 1997 издава първия си албум на френски Au nom de la lune, който се продава в над 200 000 копия и е рекорд за изпълнител от Азия. Първият сингъл от албума La neige au Sahara се превръща в голям хит във Франция и Белгия. Snow on the Sahara е първият ú интернационален албум. Едноименният сингъл достига първо място в Италия, Испания, Индонезия и др. Три от песните от албума достигат и до US Billboard Chart, с което Ангън става първия изпълнител от Азия в тази класация. През 2008 г. тя издава четвъртия си интернационален албум Elevation. Echoes е последният интернационален албум на Ангън, издаден през 2011 г.

- реклама -