„АЗЕРБАЙДЖАНСКАТА ВАНГА“ ПО БНТ

„АЗЕРБАЙДЖАНСКАТА ВАНГА“ – ГОСТ В ПРЕДАВАНЕТО
„ОТБЛИЗО С МИРА“

Тази неделя (14 февруари) в предаването „Отблизо с Мира“ зрителите на БНТ ще се срещнат с Нурида Курбанова, наричана още „азербайджанската Ванга“. Пред Мира Добрева Нурида разкрива как се определя смисъла на понятията „феномен“, „ангел“ и „човек със свръх-възможности“. Гост в студиото ще бъде режисьорът Стилян Иванов с интересни факти за заветите на Орфей и Ванга, за вярата в безсмъртието на човешката душа и за първата кино-книга в България.
В рубриката „Светът Отблизо” екипът на предаването ще разкаже за традициите на добрата стара Англия – страна на музикални величия, в която рождения ден на Кралицата е национален празник, а чаят в пет следобед е неотменим ритуал. Подробности от викторианския етикет ще разкаже и дайджестът за любопитни и абсурдни новини „Дневникът на червенокосата“. В съботното издание на предаването зрителите на БНТ ще имат възможност да се срещнат с Евелин Ненов, който живее не в къща, а в капсула на времето, спряла в епохата на едно от най-редките архитектурни течения – сецесион.
Гостите на Мира Добрева в събота Веси и Петко от Бургас ще разкажат поразителната история на една майка – осиновителка, която помага на детето си да открие биологичните си родители и ще дискутират трябва ли да бъде разбулена тайната на осиновяването.
В рубриката „Къде са те сега” зрителите ще имат среща с популярните лица на Българската национална телевизия Иван Такев и Григорий Недялков.

ART BNT

Start typing and press Enter to search