Звезди-професионалисти правят кастингите за актьорски таланти в новото реалити на БНТ„Кастинг”

- реклама -spot_img

Кастингите за участие в най-новия реалити формат на БНТ „Кастинг” започват на 10-ти януари. Вече са известни и хората, които ще имат тежката задача да изберат финалистите от всички явили се участници в петте града.

В така нареченото „голямо жури” влизат представители на различни професии, които имат отношение към правенето на кино. Общото между тях е, че с безспорен професионализъм вече са извоювали привилегията да оценяват. Шестимата са – Боряна Пунчева, Владимир Пенев, Димитър Коцев-Шошо, Яна Борисова, Снежина Петрова и Атанас Христосков.

Боряна Пунчева е ръководител на студиа за телевизионно филмопроизводство „Екран” към БНТ. Тя е завършила кинорежисура, а зрителите я познават с ярки роли от филмите „Дами канят”, „13-та годеница на принца”, „Хотел Централ” и др.

Владимир Пенев, освен звездата на хитовия сериал на БНТ „Под прикритие”, е носител на наградата „Аскеер” за водеща мъжка роля. За неговото присъствие се борят всички театрални сцени.

Режисьорът Димитър Коцев-Шошо нашумя с филма „Лора от сутрин до вечер”, той е автор и на едноименната книга. Още като дете обаче е запечатан на филмова лента.

Яна Борисова работи с думите. Тя е носител и на наградите „Аскеер” и „Икар” за драматургичните текстове “Малка пиеса за детска стая” и “Приятнострашно”.

Актрисата Снежина Петрова, освен звезда на българския театър и кино, е изкушена да участва в „Кастинг”, защото сред нещата, които върши с най-голяма страст, е преподаването на актьорско майсторство в НБУ.

За кастингите заминава и режисьорът Атанас Христосков, чиито дебютен филм „N1″,продуциран от БНТ, спечели голямата награда на фестивала за български игрален филм „Златна роза 2011″ и е селектиран за конкурсната програма на Международния фестивал за аудиовизуални програми FIPA в Биариц, Франция.

Шестимата от „голямото жури” ще имат важната задача с професионален усет да откроят най-талантливите сред явилите се на кастингите. Техните избраници трябва да бъдат 15. От тях специалното жури, което ще оценява финалистите по време на живите предавания, ще избере само 10, които ще се състезават за победа. Шестимата от голямото жури ще имат обаче, освен да направят първия подбор и друга важна роля.

Трима от тях ще работят денонощно с финалистите от кастингите, за да ги подготвят за задачите, с които ще се представят пред зрителите и специалното жури за оценка. Сред предизвикателствата ще бъде например заснемането на чисто нови, съвременни възстановки на емблематични сцени от култови български филми. Победителят в актьорското съревнование обаче ще бъде само един. Той ще спечели голямата награда – роля в нов сериал, който БНТ ще продуцира през 2012 г.

Регистриралите се за участие в кастингите в страната се увеличават с всеки изминал ден. Сред тях попадат както професионални артисти, така и откровени любители. До момента най-младият желаещ да участва е на 11 г., но условията не го позволяват. Най-възрастният, който иска да бъде звезда в сериал до момента, е на 58. Какви ще бъдат резултатите от кастингите и кои са най-добрите 15 таланта зрителите ще научат в първото живо предаване по БНТ1, след приключването на кастингите в страната.

Регистрирайте се за участие в формата и елате на кастингите: • 10-ти януари, Велико Търново – „Интер хотел Велико Търново”; • 12 януари Варна – „ Гранд Хотел Димят”; • 14 януари Бургас – „Хотел Аква Бургас”; • 16 януари Пловдив -„Дедеман Тримонциум Пловдив”; • 18, 19, 20 януари София – хотел „Родина”.

Начален час на кастингите – 10:00 ч. За участие се допускат както непрофесионалисти, така и професионални актьори. Кандидатите трябва да имат навършени 16 години. Тези, които са във възрастта 16-18 години, трябва да носят нотариално заверено съгласие от родителя-настойник или да бъдат придружени от него.

Влез в сериала и научи повече за формата и кастингите в страната в официалната страница на предаването на http://casting.bnt.bg/ или в социалната мрежа Фейсбук на http://www.facebook.com/CastingBNT!

Източник http://bnt.bg

 

- реклама -spot_img