Зимата в града и планината – тема на „Ние и града” по БНТ

- реклама -

Може ли зимният сезон да бъде очарователен въпреки мразовитите температури? Георги Моллов, един от създателите на проекта ‘Зима’ е гост в студиото.  Според него белият сезон е екстремен, изненадващ и сплотяващ. За тези, които си мислят, че можем да караме ски  в планината? Можем и в града!

В “Лайфстайл навигатор” кралицата на рейла и сноуборда Станимира Карадочева ще предложи няколко съвета как и за къде да подбираме зимните материи на облеклото си.  Ще пренесем зрителите на склоновете в Банско, където планинският водач Георги Георгиев – Черния ще покаже правилата за оцеляване при лавина и на какво трябва и не трябва да разчитаме там.

В рубриката “Лицата на града” поп певицата Весела Бонева ще покаже своите любими места из снежна София.

Какво по-популярно и стоплящо от чая през зимата? Гост в студиото е Славомир Славов, собственик на семейна чайна. Той ще демонстрира как се приготвя чай мате по прецизен начин. Как се пие чай? Какво е бял чай? С какво се подправят различните чайове? Как се поднася топлата напитка

За финал водещият Кирил ще се впусне в ледено приключение по ледена пързалка. Мисията му е да разбере как се пада безопасно през зимата.

 „Ние и градът” е тази неделя в 11.00 ч. по БНТ 1.

- реклама -