Журналисти на БНТ отличени с награди и номинации

0
48

 Журналисти на БНТ отличени с награди и номинацииЖурналисти на БНТ отличени с награди и номинации

Андрей Захариев е „Рицар на книгата”

 

За девети пореден път Асоциация „Българска книга“ връчи награди на онези журналисти и общественици, които с работата си подкрепят не просто издателския бранш, а и четящите и пишещите.

Водещият на предаването „Библиотеката“ Андрей Захариев вече е Рицар на книгата не само по душа, но и по протокол. Той сподели, че Рицарят никога не е самотник и оттук започва баналното, и неговата банална благодарност към всички онези, които са рицари заедно с него. Наградата “Рицар на книгата” се връчва ежегодно за заслуги в развитието на книжния сектор, за утвърждаване на българската книга и четенето като основни фактори за развитието на личността и по случай 23 април – Международен ден на книгата и авторското право.

Андрей спечели наградата в категория „Електронни медии“, която БНТ превзе с 4 от общо 5 номинации. Бойко Василев за „Панорама“, Георги Ангелов за „Денят започва с култура“ и Жени Атанасова за „Малкото голямо четене“ са другите номинирани, които превърнаха четенето и книгите в кауза на Българската национална телевизия.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.