ЖИВКО СЕДЛАРСКИ И ДЕФИЛЕ СЕЗОНИ

ЖИВКО СЕДЛАРСКИ

ГАЛЕРИЯ „СЕЗОНИ”

представя

ЖИВКО СЕДЛАРСКИ

Дефиле сезони

16 – 30 септември 2014
откриване 16 септември, вторник, от 18.00 ч.

„Ние обичаме духа, а не тялото си.“
Ивон Деландр

Феноменален синтез между съвременна скулптура и моден дизайн за първи път в България ни предлага галерия „Сезони“.

Необичайната изложба ще ви провокира повече от очакваното. Защото ще видите и преживеете емоцията на синтеза между изящно изкуство, дизайн и архитектура на модата. Женските силуети на Живко Седларски са истинско пиршество на духа и богатство както за екстериора, така и за интериорните пространства. Пластиките на автора са сред паркове, градини, замъци и красиви къщи и домове.

Срещата ви с пластичните вдъхновения на Живко Седларски ще ви заинтригува и ще ги запомните завинаги. Те са силно подчертано авторска естетика, която е мост между времето – реално и приказно, между традицията и новаторски поглед.

Когато видях за първи път скулптурите на Живко, асоциативно и емоционално, не толкова буквално, го сравних с революционното мислене на Пако Рабан, който споделя, че „Един моделиер никога не осъществява напълно една рокля или дреха. Той създава линията и движението, рисува скицата, избира материала…“ Големият дизайнер още през 1964 г.

отклонява метала от обичайните му функции, за да облече в ризници амазонките на днешната женска еманципация.

Безплътност на вътрешната невидима форма и изключителна емоционална плътност на външната форма…Древните китайци казват, че в празнотата на каната е нейния смисъл. С творбите на Живко Седларски ни очаква едно пътуване в търсете на истината отвъд формата.
Изложбата в галерия „Сезони“ ще привлече интереса на колекционери, архитекти, модни дизайнери и експерти, художници и широк кръг от оригинално мислещи и възприемащи света хора.

Райна Йотова

Start typing and press Enter to search