ЖИВЕЙ АКТИВНО

- реклама -

живей активно

 

НАД ЖИВЕЙ АКТИВНО! – НАВСЯКЪДЕ, ПО ВСЯКО ВРЕМЕ

Най-голямата инициатива за активен начин на живот, организирана от Нестле България излиза извън традиционните рамки и разширява своя обхват с нови спортове и събития

През ноември 2014 г. инициативата на Нестле България ЖИВЕЙ АКТИВНО! излиза извън традиционните си рамки с цел да мотивира все повече хора да се движат и да се хранят балансирано навсякъде и по всяко време на годината. Това лято Йордан Йовчев, Сани Жекова, Евгени Иванов-Пушката, Тервел Пулев, Део, Райна Стоянова, Йоли от 24Kitchen призоваха десетки хиляди да се движат повече и да се хранят балансирано. А организаторите на инициативата обявиха, че ще бъде дадена възможност на всички фенове на активния начин на живот да станат част от екипа на ЖИВЕЙ АКТИВНО! и да се включат в организацията на голямото събитие в София. В допълнение Нестле България планира да подкрепя разнообразни възможности за движение и спорт на хора от всички възрасти по всяко време на годината и в различни условия и среда.
Стъпка в тази посока е и подкрепата на младите състезатели от всички представителни отбори по водна топка на клуб „Локомотив Никола Нанов“, които ще спортуват под мотото ЖИВЕЙ АКТИВНО! и през 2015 г. Младите спортисти ще предадат посланието на инициативата в рамките на спортните си изяви, сред които и Международния турнир по водна топка в Скопие (13-15 ноември 2014 г.), турнира по повод откриването на новия закрит басейн в кв. Меден рудник в Бургас (5-6 декември 2014 г.), както и шест турнира, които ще се проведат в рамките на месеците април – юни 2015 г. Клуб „Локомотив Никола Нанов“ е единственият в България, който през 2014 г. има състави във всички възрасти – деца, момчета, юноши младша възраст, юноши старша възраст и мъже, девойки и жени.

„За нас е чест и удоволствие да популяризираме инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! и сме много щастливи, че заедно с Нестле България ще имаме възможност да привлечем повече последователи на движението и спорта. Вярваме в тази кауза и смятаме, че принципите на ЖИВЕЙ АКТИВНО! съвпадат напълно с ценностите и духа на прекрасния олимпийски спорт водна топка“, – каза Васил Нанов, президент и главен треньор на клуба. – „Водната топка е един от най-здравословните и най-възпитателни спортове, който освен плувни умения, учи младите хора на отборен дух, взаимопомощ, колективизъм и твърдост на характера“, – допълни той.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!
Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда всяка година и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България, най-голямата хранителна компания в страната. През 2014 Нестле празнува 20 години в страната, през които се наложи като социално-отговорна компания, която подкрепя множество каузи, значими за българското общество. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все повече се разраства и все повече хора, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене, участват в кампанията.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11 юни 2006 г., до днес повече от 200 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на България, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други. Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и усвояват професионални умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на в. 24 часа, в. Труд, Радио City, Радио NRJ, Radio Family, www.sportal.bg, www.actuactualno.com и www.zdravoslovnohranene.com .

- реклама -