ЖИВЕЙ АКТИВНО

Official_Ceremony_2ИНИЦИАТИВАТА НА НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЙ АКТИВНО! ОТПРАВЯ НОВО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО КЪМ СВОИТЕ ФЕНОВЕ

Легендите на българския волейбол Евгени Иванов – Пушката и Ники Николов определиха 56 волейболни таланти, които ще живеят активно заедно през още един спортен летен ден

 

56 младежи ще мерят сили на 14 юли от 10:00 ч. в Национална спортна академия в рамките на специално организиран турнир по плажен волейбол – ЖИВЕЙ АКТИВНО! Събитието е част от най-голямата кампания за балансирано хранене и активен начин на живот на Нестле България, която тази година се провежда в рамките на 3 месеца от лятото.

Турнирът по плажен волейбол е специален подарък за най-запалените фенове на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, които се включиха в голямото събитие на 23 юни. Те участваха във волейболните активности в Южния парк, на които съдии бяха волейболните легенди Евгени Иванов-Пушката и Ники Николов. Младежите показаха своето желание да спортуват и да се забавляват заедно със своите семейства и приятели.

На 14 юли в НСА младежите ще премерят сили във волейболната надпревара в рамките на целия ден, а техните приятели и семейства и всички посетители, дошли да подкрепят активния начин на живот, ще имат възможност да се включат в специално организираните игри за публиката и ще си тръгнат с много награди и специални изненади.

Тази година осмото поредно издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО! бе посветено на Международния олимпийски ден и започна с открит урок по гимнастика за деца с Йордан Йовчев на 16 юни в зала Раковски. Дългоочакваното голямо събитие се проведе на 23 юни и събра и над 30 000 столичани от всички възрасти за пешеходен поход от НДК до Южния парк. Към ходещите пеша се присъединиха участниците от велопохода, тръгнал от театър София към НДК, както и тези от тръгналия от Паметника на Съветската армия поход на почитателите на ролери, тротинетки и скейтборд.  

ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2013 със своите 12 локации в Южен парк даде възможност на хилядите живеещи активно участници да се забавляват с уроци, състезания и турнири по лакрос, капоейра, волейбол, бейзбол, стрийтбол, баскетбол, футбол, тенис на маса, ролери, игри за балансирано готвене и спортни мероприятия за домашните любимци и техните стопани. Олимпийската ни шампионка Тереза Маринова, която е и наставник в детската програма на Международната федерация по лека атлетика, подкрепена от Нестле – IAAF Kids Athletics, се включи също в събитието. Сред гостите бяха и легендарните български спортисти Нешка Робева, Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Евгени Иванов-Пушката, Ники Николов, Симона Пейчева, Радка Попова, Симеон Найденов, Маргарита Амиджинова и много други.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно като част от цялостната програма на Нестле България за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора са привлечени от идеята да спортуват и да се движат в името на активния начин на живот.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11 юни 2006 г., до днес, повече от 168 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на страната, Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и да развиват своите умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.

Инициативата Нестле България ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда под патронажа на Столична община и лично на кмета на София Йорданка Фандъкова, с подкрепата на в. 24 часа, в. Труд, сп. Joy, Радио City, Радио NRJ, Radio Family, Fame Cards, www.missbloom.bg, www.sportal.bg и http://www.mamatatkoiaz.bg и е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

Start typing and press Enter to search