Зелената линейка

- реклама -spot_img

Зелената линейкаЗдравното риалити „Зелената линейка” стартира на 19 март по БНТ

От 19 март в рамките на „Денят отблизо” с Мария ще се завъртят първите серии на здравното риалити „Зелената линейка”. Подобен телевизионен експеримент се прави за първи път в родния ефир. Линейката, заедно с лекари от различни специалности, здравни консултанти на предаването, пациентски организации, лаборанти и др. ще посещават населени места в цялата страна – училища, офиси, търговски центрове и др., за да осъществи превенция на място. Профилактиката е под формата на напълно безплатни здравни консултации. Прегледите ще се правят с най-модерна апаратура от специалисти, участвали в предаването. Форматът ще проследи прегледите, реакциите на хората, техните коментари, притеснения и причини за здравните проблеми.

Снимките започнаха на 9 февруари в град Златица. Специалистът, който направи безплатни прегледи на хората там е д-р Светослав Дойчинов, офталмолог. Епизодите от Златица ще се излъчват всеки ден от 19 до 22 март в „Денят отблизо” с Мария. В четвъртък в студиото ще гостува д-р Дойчинов, който ще даде своя коментар за здравния статус на хората в града.

Епизодите дават диагноза на здравната система в страната, достъпа до здравни услуги, степента на здравна информираност на хората и др. Водещ на поредицата е журналистът на БНТ Нина Янакиева.

- реклама -spot_img