Денят отблизо

 „Зелената линейка” пристига във Варна

 

Този четвъртък „Зелената линейка” на предаването „Денят отблизо” с Мария ще бъде в град Варна. По повод месеца, посветен на профилактиката и ранна диагностика на урологичните заболявания, този път с нея ще пътува специалистът по урология д-р Юлиан Коцев, който ще проведе здравни консултации и ще обясни възможностите за ранна диагностика и съвременно лечение на този тип заболявания. Целта на инициативата е повишаване на здравната информираност на рисковите групи – хората над 50 години. Често деликатните  заболявания от този тип /проблеми с простата, рак на простата, бъбречни заболявания/ се откриват твърде късно, поради липса на информация и притеснения. „Зелената линейка” и д-р Коцев ще се опитат да променят тези нагласи чрез здравна просвета на място. Част от превенцията на урологичните заболявания е и хората да разберат кои са факторите, които допринасят за развитие на болестта.

Гражданите на Варна ще имат уникалната възможност да зададат своите въпроси, да споделят своите притеснения, да получат точни и изчерпателни отговори от д-р Коцев още този четвъртък – 17 май. В мобилния здравен кабинет, професионално оборудван по всички медицински изисквания за автомобил тип линейка консултациите ще започнат да се извършват от 10:00ч.  пред сградата на Община Варна.

До сега „Зелената линейка” е била в Златица, Козлодуй и София, където водещата на здравното реалити Нина Янакиева и екипа здравни специалисти провокира хората да разкажат интересни подробности за начина си на живот и за проблемите си, като по този начин бе направен анализ на здравния им статус и нагласи.

Гледайте здравното реалити „Зелената линейка” в „Денят отблизо с Мария” от понеделник до четвъртък от 11:10ч. по БНТ!

Start typing and press Enter to search