ЗАХАРИ БАХАРОВ Е КАВАЛЕР НА ВАНЯ ЦВЕТКОВА

- реклама -spot_img

ЗАХАРИ БАХАРОВ Е КАВАЛЕР НА ВАНЯ ЦВЕТКОВА

ЗАХАРИ БАХАРОВ Е КАВАЛЕР НА ВАНЯ ЦВЕТКОВА В
„ЛАЧЕНИТЕ ОБУВКИ НА БЪЛГАРСКОТО КИНО”
Известни личности стават застъпници на филмите от Топ 10

Звездата на съвременното българско кино Захари Бахаров ще бъде специален гост на Гала вечерта на „Лачените обувки на българското кино”. Той ще бъде кавалер на любимата актриса на поколения зрители Ваня Цветкова, която пристигна от САЩ специално заради юбилейната Гала. Зрителите ще видят двамата заедно по червения килим на Студио 1 в неделя вечерта на 7-ми юни. Тогава е финалът на формата, който ще бъде предаван на живо от 20:45 часа по БНТ1.

Захари Бахаров влезе с летящ старт в киното с филма “Дзифт” на режисьора Явор Гърдев. Ролята на Молеца в черно-бялата лента му донесе голямата награда за главна мъжка роля на фестивала в Сеул. Голямата популярност на актьора дойде с култовия сериал на БНТ “Под прикритие” и брилянтното изпълнение на ролята на гангстера Иво. Истинска истерия сред феновете си Бахаров предизвика с участието си в най-известния сериал на HBO „Игра на тронове”. Актьорът направи важен пробив в международна продукция, като изигра ролята на Лобода, която прибави към други епизодични ангажименти в световни продукции като “Пазители на наследството” на Джордж Клуни и др. Бахаров играе главна роля и в касовия български филм „Love.net”, както и в „Стъклената река”, “Аз съм ти”, „Шменти капели” и др. Бахаров завършва НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” в класа на проф. Надежда Сейкова. През 2003 година актьорът става част от трупата на Народния театър, където участва в постановките „Макбет“, „Хъшове“, „Почивен ден“, „С любовта шега не бива“ и много други. Носител е на наградите „Аскеер“ през 2006 г. за поддържаща мъжка роля в „Крал Лир“; „Икар“ през 2007 г. за поддържаща мъжка роля в „Дон Жуан“ и „Аскеер“ през 2009 за „Три дъждовни дни“ от Ричард Грийнбърг, Театър 199. В момента играе в постановките на продуцентска компания “Три беърс ентъртеймънт”, в която е съдружник с популярните актьори Юлиян Вергов и Владимир Карамазов. Последните роли на Бахаров са в премиерните постановки “Дакота”(реж. Владимир Пенев) и “Квартет”(реж. Явор Гърдев).

Истински звездна ще бъде финалната Гала вечер на „Лачените обувки на българското кино”, когато ще видим известни личности в подкрепа на всеки един от филмите в Топ 10. Каква е връзката на застъпниците с всеки един от тях – емоционална или професионална, зрителите ще научат в неделната вечер.

Ирмена Чичикова ще застане в подкрепа на „Осъдени души”. В последния си филм, който предстои да излезе на екран – „Аз съм ти” – актрисата играе героиня на Димитър Димов и бе отличена със „Златна роза” на последното издание на фестивала на българското игрално кино. Режисьорът, получил най-голямото отличие за режисура на фестивала в Москва за филма си „Дзифт” – Явор Гърдев – ще бъде застъпник на „Козият рог”. Любимецът от най – младото актьорско поколение – Явор Бахаров – ще прикани зрителите да гласуват за филма „Всичко е любов”. Той изигра любовната история на поколението на прехода в „Тилт”, 20 години след тази на Радо и Бени. Актрисата София Кузева-Чернева, позната като Дана от „Вчера”, ще се върне от Германия , за да привлече зрителския вот за емблематичния филм на Иван Андонов. Застъпник на драматичната любов на Иво и Лиза в „Крадецът на праскови” ще бъде актрисата Боряна Пунчева, която е и главен продуцент на студио “Екран” на БНТ. Ще чуем думите на писателя и адвокат Радослав Парушев в подкрепа на „Господин за един ден”. Илиян Джевелеков, чийто режисьорски дебют „Love.net” се нарежда сред най-добрите бокс офис постижения в България, ще подкрепи „Време разделно”. Филмовата продуцентка, която заема достойно място и в класацията за най-влиятелните жени в България – Мартичка Божилова, ще призове зрителите да гласуват за филма на Рангел Вълчанов „Лачените обувки на незнайния воин”. А вотът за „Оркестър без име” ще насърчи рок музикантът Васил Гюров.

В Студио 1 на БНТ ще бъде и новото поколение разказвачи в българското кино. Това са 10-те режисьора, които направиха 15-минутен късометражен коментар за всеки един от филмите в Топ 10 – Стефан Командарев («Оркестър без име»), Димитър Коцев – Шошо («Господин за един ден»), Драгомир Шолев («Козият рог»), Павел Веснаков («Лачените обувки на незнайния воин»), Светослав Драганов («Вчера»), Зорница София («Време разделно»), Тонислав Христов («Опасен чар»), Давид Джамбазов («Крадецът на праскови»), Филип Андреев («Осъдени души») и Николай Василев («Всичко е любов»).

Гласуването на финалната права е оспорвано. Зрителите все още могат да изберат своя любим филм на сайта на БНТ – bnt.bg/predavanyia/sa-obshteniya/anketa – до 6-ти юни, или изпращайки sms на номер 18 500 със заглавието, изписано на латиница. Гласуването ще продължи и по време на Гала вечерта и ще бъде решаващо при подреждането на класацията.

Българската национална телевизия кани всички зрители да дойдат и пред Народния театър, където в импровизиран летен кинотеатър могат да преживеят коронясването на любимия български филм в компанията на приятели и съмишленици.

Гласувайте за любимия си български филм!
Гледайте Гала вечерта на „Лачените обувки на българското кино”
на 7-ми юни (неделя) от 20:45 часа само по БНТ1!

- реклама -spot_img