За първи път България ще отбележи Световния ден на скачането

Световния ден на скачането

Sofia Ring Mall и Area 52 Trampoline Park са домакини на уникалното събитие

За първи път България ще отбележи Световния ден на скачането – 20 юли! Само че у нас традицията директно ще прерасне в Световен уикенд на скачането и цели три дни любителите на въздушните забавления ще могат да изпитат чистия адреналин по нов и необикновен начин.

От 20 до 22 юли посетителите на Sofia Ring Mall и Area 52 Trampoline Park ще са част от Световния ден на скачането. За целта те ще имат на разположение близо 80 батута, а всеки, който дойде, ще получи 2 билета на цената на 1.

Всеки посетител ще може да прави космически забивки на баскетболни кошове, както и да подобри координацията и силата си с интерактивни игри във въздуха. Най-смелите могат да направят първото си кълбо или салто на три големи въздушни възглавници, или пък да опитат да отскочат от вертикална подскачаща стена. А настроените за големи постижения могат да опитат най-дългите си полети на олимпийски професионални батути, използвани както от спортисти, така и от космонавти за тренировки!

Сред подготвените специални инициативи са въздушното DJ парти на единствения подскачащ дансинг у нас, както и зрелищни паркур демонстрации от най-добрите български фрийрънъри.

Световният ден на скачането датира от 2006-а година, когато германският артист Торстен Лаушмансе се представя като професор по гравитационни науки и обявява, че ако 600 милиона човека скочат едновременно в западното полукълбо, те ще изместят Земята от орбитата й и ще осигурят повече часове слънце, стандартизиран умерен климат по цялата планета и съответно – ще спрат глобалното затопляне. Еко акцията, разбира се, е пълна инсинуация, но датата 20 юли става Световен ден на скачането и повече от десетилетие по-късно продължава всяка година да ни напомня за силата на груповите усилия за опазване на природата.

Зад инициативата стои най-големият батут парк в България – Area 52, подкрепян от Sofia Ring Mall. Световният ден на скачането затвръждава мисията на търговския център в полите на Витоша да организира постоянно специални, ексклузивни събития и да предоставя неповторими преживявания за своите клиенти.

- Advertisement -