Ярки звезди от Холивуд в ефира на TV 1000 през юни

- реклама -spot_img

TV 1000

Зрителите ще видят премиерите на „Подземен свят“, „Списъкът на Шиндлер“,
„Поглед от върха“ и „Кейт и Леополд“

София, 25 май 2015 г. През месец юни ефирът на TV 1000 ще представи едни от най-ярките звезди на Холивуд. На 1-ви юни от 21:30 часа зрителите могат да гледат трилъра „Подземен свят“, а седмица по-късно, на 8-ми юни – драмата „Списъкът на Шиндлер“. Романтичната комедия „Поглед от върха“ ще се излъчи на 22-ри юни, а в последния понеделник на месеца – 29 юни, е ред на номинирания за Оскар „Кейт и Леополд“.

В „Подземен свят“ TV 1000 представя историята на млад мъж, посветил живота си на това да помага на другите. Майкъл Корвин (Скот Спидман) е студент по медицина, който неочаквано се озовава в центъра на уличен бой между две банди. Той става свидетел на сблъсък между две смъртоносни подземни общности, които се борят за надмощие. Това са Дилърите на смъртта – група вампири и Ликаните – бандата на върколаците. Селин (Кейт Бекинсейл) е ловец на върколаци и се опитва да защити Майкъл, когато е нападнат от Лусиан (Майкъл Шийн) – лидерът на общността на върколаците. Всичко се променя, когато човекът, на когото тя иска да помогне, се превръща в заклет враг.

Премиерите продължават и на 8-ми юни с незабравимата истинска история на Стивън Спилбърг, удостоена с множество награди „Оскар“ – „Списъкът на Шиндлер“. Драмата разказва за миналото на оцелелите от Холокоста евреи по време на Втората световна война и за техния спасител. Непоправим женкар и спекулант във военно време, Оскар Шиндлер (Лиъм Нийсън) използва полски евреи като евтина работна ръка за производството на съдове за готвене за Третия райх. Но след като става свидетел на насилственото убийство в оградено със стени гето, където евреите от Краков са били принудени да живеят, Шиндлер започва да осъзнава какво огромно зло е нацизмът. Когато служителите му биват изпратени в трудов лагер, те попадат под садистичното управление на Амон Гет (Ралф Файнс). С помощта на своя счетоводител – Ицхак Щерн (Бен Кингсли), Шиндлер създава списък с евреи „от съществено значение“. Като подкупва Гет, той успява да освободи 1100 души от лагера и да ги отведе на безопасно място – в своята фабрика за муниции в Чехословакия.

Следващата премиера е романтичната комедия „Поглед от върха“, която предлага забавен поглед към света на стюардесите. Амбициозната (Гуинет Полтроу) моли пенсионираната богата писателка Сали (Кендис Берген) да й помогне със съвети и със своите контакти и влияние. Въпреки помощта й, Дона установява, че процесът по реализиране на нейните амбиции за професионално развитие е по-труден, отколкото е очаквала. Тя остава разочарована, след като близък приятел я предава по време на тренировъчен полет – труден курс, преподаван от безмилостния Джон Уитни (Майк Майърс).

В същото време Дона е изправена и пред романтична криза, когато се влюбва в красив студент по право, чието образование го праща в Охайо – далеч от големите градски центрове, в които тя мечтае да работи.

Романтичните истории продължават и в „Кейт и Леополд“. Във филма Мег Райън изпълнява главната женска роля на Кейт МакКей – модерна съвременна жена и ръководен административен служител в Ню Йорк. Тя се стреми да успее в безмилостния корпоративен свят, но желае и да й остава малко време за романтика. В същото време нейният гениален бивш приятел Стюарт (Лив Шрайбер) отваря портал във времето. Експериментът води до транспортирането на Леополд (Хю Джакман) от 1867 година в наши дни. Чаровен ерген и кралски „Трети херцог на Олбъни“ в своето време, Леополд е очарован от 21-и век. Докато изисканият Леополд и решително разкрепостената Кейт обикалят из града, взаимното привличане между тях прераства в нещо по-дълбоко – в една връзка, която е застрашена от временния хронологически статут на Леополд.

- реклама -spot_img