World stories

- реклама -

 

Съботна среща с вездесъщ компютър в  

 „World stories: малки истории от големия свят

За мистериозните пирамиди на маите и как да оцелеем в условия на постоянна опасност

 

Първата ни среща в утрешния епизод на „World stories: малки истории от големия свят” ще бъде с един вездесъщ компютър. Той си взаимодейства с човека по изключителен начин, като незабележимо съчетава информацията с ежедневието му.

 След историята за компютърната революция, водещият Живко Константинов ще ни отведе в Сирия, където думата революция присъства в нейния буквален смисъл. Заради гражданската война, цивилните хора там, включително и журналистите, постоянно попадат под кръстосан огън и биват сериозно застрашени. Ето защо турските медии преминават през специално обучение, за да се подготвят да предават от места на военни конфликти.   

В съботния епизод ще се срещнем и с млада двойка от Египет, която има проста, но успешна идея – да осигури добра и евтина храна на гладните работници в столицата. След Кайро се пренасяме в Мексико, където древните маи са оставили в наследство поредния феномен – стъпаловидни пирамиди, които хвърлят мистериозна сянка. Финалът ще е ударен – специално послание от венецуелски барабанист.

 

„World stories: малки истории от големия свят” – всяка събота от 07.30 с водещ Живко Константинов.  

- реклама -