World stories

- реклама -

Кой е българинът, изобретил велосипеда на бъдещето –

 „World stories: малки истории от големия свят”

 

Как маите са предсказвали бъдещето и как иракската полиция мобилизира дамите в борбата срещу тероризма

 

Напред в бъдещето и назад в миналото ще ни отведе предаването “World stories: малки истории от големия свят” тази неделя /28 октомври/.

 Именно в ефира на Нова ТВ водещият Живко Константинов ще покаже велосипеда на бъдещето – “ДИКОВ БУЛ ГИЪР. Както подсказва името, в неговото изобретяване има българска следа. Старозагорецът Дико Диков открива нов вид задвижване с безстепенни скорости, което прави карането на колело още по-лесно. Така познатото ни въртене на педалите е заменено с махаловидно люлеещо се движение напред-назад, както когато човек се движи пеша. Как на практика се усеща тази иновативна технология, ще разберем от екипа на Нова ТВ, който няма да пропусне да се качи на велосипеда и да изпробва бъдещата технология.

 Назад в миналото ще ни върнат маите, които ще разкажат как са предсказвали бъдещето. За да вникнат във важни за тях събития, като жътвата например, те са се осланяли на пророчества. От огромно значение са били и съзвездията, звездите и нумерологията, но най-съдбоносни  били боговете, които контролирали всички аспекти на живота им.

 Друга дестинация, до която ще ни отведе водещият Живко Константинов в неделя, е Ирак, където ще разберем ролята на жените в борбата срещу тероризма и как дамите се оказват единственото решение на проблема с жените-камикадзета. И още – как австралийска фабрика се превърна във водещ производител на саке в цял свят, включително и Япония, и как рибните стопанства успяват да се превърнат в един от най-доходоносните бизнеси в Кения.

 

 World Stories: малки истории от големия свят” – всяка неделя, от 08.30 до 09.00 ч. по Нова ТВ

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -