World stories

- реклама -

World stories: малки истории от големия свят” –

мимове се борят срещу нощния шум в Париж

  

Кейптаун, Йордания и Бангладеш са част от останалите дестинации

в неделната сутрин

С пътуване до Кейптаун ще започне неделята в ефира на Нова ТВ. Както винаги, гид в 30-минутното пътешествие ще бъде водещият на „World stories: малки истории от големия свят” Живко Константинов. Той ще ни отведе в Южна Африка, за да ни покаже родината на Супер Страйкърс и как хитово анимационно шоу разказва за отбор африкански футболисти.

 Следваща спирка в неделната сутрин ще бъде Йордания, където 43-годишната Хадида Хамра прекарва дните си с трион и ренде в ръката и където жените са измислили изключително креативен начин да се справят с икономическата криза. Веднага след това ще разберем как един млад човек дава началото на инициатива, която помага на фермерите в Бразилия да отговорят на изискванията за екологичност.

 От Бразилия водещият Живко Константинов ще ни върне обратно в Европа и по-точно в Париж. Известен като града на любовта и светлините, този път френската столица ще бъде представена като „градът на крещящите пияници”, а над 60 мима ще обикалят улиците в късните часове, за да се борят срещу нощния шум.

Финалът на предаването ще ни накара да погледнем надолу и да се запитаме къде ли са направени обувките ни. Последният репортаж ще ни отведе зад завесите на обувната индустрия в Бангладеш и как едно малко село се превръща във важен фактор за икономиката на страната. 

 World Stories: малки истории от големия свят” – всяка неделя, от 08.30 до 09.00 ч. по Нова ТВ

 

- реклама -