ВСИЧКИ ДЕЦА заЕДНО

- реклама -

Дата: 02.06.2012 – събота

Място: Борисова градина

Начало: 10:00

Край: 21:30

 

ИДЕЯТА

В последните години  все повече хора осъзнават и търсят начин за включване в различни благотворителни инициативи. Нашата идея е да поставим началото на една ежегодна инициатива – ПРАЗНИК ЗА ДЕЦАТА НА СОФИЯ, фестивал на който да сме заедно в игрите, забавленията и в благотворителността под надслов „ВСИЧКИ ДЕЦА заЕДНО”.


ПРОБЛЕМЪТ


Днес  много от децата  и младите хора на нашият град се информират и разбират за различни програми за благотворително набиране на средства от медиите, училищната среда, както и социалните интернет мрежи.  Част от семействата обсъждат проблемите и се включват под различна форма – за други проблема остава далечен…..Като цяло обществото ни е достигнало зрелоста при която благотворителността е част от нашият начин на мислене и живот…необходимо е този свободен потенциал да се привлече и насочи към разпознаваем бенефициент.

 

НАШИЯТ  ОТГОВОР

  • Да обединим нашите умения и възможности и покажем как Лайънс клуб „София Диамант”   и партньорите ни,  работим  директно с обществеността,  родителите  и децата за да създадем условия при които всеки един от нас ще бъде пряк участник и ще има ЛИЧЕН принос при реализиране на проект за благотворително набиране на средства.
  • Поставяне начало на дългосрочна многопластова програма –  с ежегодна реализация

 

–          За организиране на  детски празник -1-ви юни, Денят на детето

–          Отбелязване по подобаващ начин 2-ри  юни , Денят на Ботев и загиналите за сдободата на България.

–          Набиране на средства за кауза, която всяка година ще се определя от партньорите в проекта.

  • Повишаване на информираността на широката общественост за ползите от каузи, които ни обединяват. Рапортуване  чрез медиите за набраните и реализирани средства.

 

КОНЦЕПЦИЯ

 

Събитието ще бъде разделено на две части:

  • Спортна – ще бъдат организирани различни видове спортни срещи от колективните спортове; ще бъдат представени атрактивни спортни федерации; на игрищата на „спортна София” ще бъде проведен турнир по футбол.
  • Културна – паралелно със спортните надпревари ще бъдат организирани различни творчески занимания като рисунки по асфалт; оригами; папиемаше; тетрални пърформанси и др.

Програмата ще стартира със сценичен спектакъл на трупата на Николина Чакърдъкова точно преди сирените в 12.00 часа заедно ще припомним величието на българския народ и ще допринесем за една благородна кауза – Ботев, през очите на новото поколение, нов прочит на великите Ботеви произведения и танцов спектакъл с автентична българска музика ще ви представят автора на спектакъла – Диана Милушева, хореограф – Валери Кирилов и актьорите Георги Грозев, Савина Симова и Милена Янинска. 
В 12.00 часа всички мероприятия ще бъдат прекратени, за да се отдаде едноминутната почит към Ботев и загиналите за свободата на България.

След сирените занятията ще продължат, а в 12.05 на определана за целта алея ще започне конкурс за най-добра рисунка на асфалт. По време на програмата правителствен хеликоптер ща прелети над парка и ще пусне топки за радост на малките палавници.

 

В 17:00 часа ще започне  благотворителен концерт, който ще ще продължи до края на събитието. В началото ще се представят самодейни състави и читалища представящи музикална програма за най-малките. Постепенно музиката ще бъде насочена към по-възрастната аудитория. В тази част на програмата ще се включат известни български  изпълнители и много участници придобили известност с участието си в музикални ТВ формати.

КАУЗА 

 

Изграждане на първият в България център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания.

Ракът в детска възраст не познава бариери: всяко дете, независимо от неговата раса, религия или страна на произход може да развие такова заболяване. Обединяването на родителите, професионалистите и съмишлениците ще доведе до постигането на една обща цел: да се гарантира, че ВСЯКО дете с такова заболяване ще получи възможно най-добрите грижи.

Поставянето на тежката диагноза предизвиква огромен стрес, а самото лечение е продължително и тежко, както за самите деца така и за техните родители. По време на лечението, което продължава от 6 месеца до 3 години, а за някои и цял живот, децата не могат да посещават детска градина, училище и да се занимават с любимите си дейности – спорт, рисуване, балет и др. Липсват нормалните социални контакти.

Идеята е центърът да се ползва от децата и техните родители за възстановяване по време и след химиотерапия. Има доброволци, които ще се грижат безвъзмездно за психическото и физическото възстановяване на децата и родителите. Центърът ще може да се ползва и от деца с други заболявания. Земята, на която ще се изгради центърът вече е закупена.

 

СОЦИАЛНИЯТ ЕФЕКТ
Емоцията и позитивните послания, които тези общоградски събития носят, ще имат огромен положителен ефект върху промяната на мисленето, нагласите в обществото. С изградената популярност на подобни събития можем да достигнем емоционално до милионната Софийска общественост. Подкрепата от Ваша страна, ще Ви направи част от този проект и градивно ще допринесе за налагането на позитивния имидж и визията на кампанията. Партньорството в организация като тази, както и широкото медиино отразяване в национален ефир, ще допринесат за налагането на кампания, с цялостна и устойчиво изградена стратегия за социална отговорност.

 

С уважение,

 

Лили Кожушкова

Президент

Дистрикт 130  –  ЛАЙЪНС КЛУБ „СОФИЯ ДИАМАНТ” 

- реклама -