Фото пътеводител събира най-атрактивните водопади в България

- реклама -

водопадиФото пътеводител събира най-атрактивните водопади в България
Уникалното издание съдържа 300 снимки и подробно описание на маршрутите 

 

Първата книга – фото пътеводител на българските водопади, е вече факт от началото на месец март. Това е единственото печатно туристическо издание у нас, което включва авторски снимки на 60 от най-красивите водопади в страната и подробно описание на всеки от тях.      

Пътеводителят събира на едно място както добре познати туристически дестинации, така и слабоизвестни, но изключително атрактивни водни каскади. 300 уникални  снимки на водопадите дават представа за тяхното разположение, мащаб, сила на водния пад и заобикаляща растителност през различните сезони на годината. 

„Открих очарованието и зареждащата сила на водопадите преди няколко години, а желанието ми да запозная все повече хора с тези красиви кътчета от нашата природа, неусетно се превърна в моя кауза“, споделя авторът на книгата – Иво Николов. Така естествено се заражда и идеята за създаването на фото-пътеводител, събрал в себе си едни от най-живописните места в България.

Към всеки един от водопадите е публикувана изчерпателна информация за достъпа до него – GPS координати, описание на маршрута:  изходна точка, специфика и степен на трудност на трасето, флора и фауна, наличие на обособени места за отдих по пътеката и други. Наред с това, авторът съветва кое е най-подходящото време през годината за разходка около водната каскада.

На страниците на изданието авторът дава практични съвети как се снимат водопади, а шестима от най-добрите пейзажни фотографи у нас споделят опита си в специално блиц интервю с всеки от тях.  Отделен раздел в книгата разкрива интересни и непознати факти за лечебната сила на този воден природен феномен.

Наред с информацията за водопадите, фото пътеводителят описва и най-атрактивните природни и исторически забележителности в района около водните каскади, което го прави чудесен източник на идеи за разходка в свободното време.

Книгата е логично продължение на специализираната страница за водопадите в България –www.waterfallsbg.info, която се радва на над 100 хиляди посещения годишно и улеснява любителите на природата в избора им на разходка наоткрито.

Повече информация за „Фото пътеводителя на българските водопади“ е достъпна на интернет страницата http://www.waterfallsbg.info/kniga.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

Жан-Жак Ано е почетен председател на Синелибри 2020

Задава се шестото издание на Международния кино-литературен фестивал Синелибри, който и тази година няма да разочарова ценителите на първокласното кино. Освен че предвижда стегната...

Звезди пеят за благотворителната гала на Строителните Оскари

Търг с картини на стари майстори ще подкрепи SOS Детски Селища България Легенди на поп музиката ще пеят по време на гала-вечерта за десетото...

Ричард Алибегов: С намаляването на ДДС-то за заведенията премиерът спаси 70% от бранша от фалит

„Няма да има повторно затваряне на заведенията заради повишаващия се брой заболели от коронавируса в последните дни“, това заяви в предаването „Европа сутрин“ председателят...

Задръстване край Бургас заради катастрофа – 27.09.2020

Материалът Задръстване край Бургас заради катастрофа – 27.09.2020 е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

169 са новите случаи на коронавирус в България, няма починали жертви на заразата

169 са новите случаи на коронавирус у нас, регистрирани през последното денонощие. Направените писиар тестове са 2710 PCR, сочат данните на Единния информационен портал....

Земетресение от над 5 по Рихтер се усети и в България тази нощ

Земетресение в Егейско море с магнитуд 5,2 по Рихтер се усети и в България тази нощ около 2 часа. Епицентърът на земетръса с магнитуд от...
Previous articleТHE HILLS
Next articleRock IT