ВЛАДО КАРАМАЗОВ И ИГРАТА ЖИВЕЯТ АКТИВНО

ВЛАДО КАРАМАЗОВ И ИГРАТА ЖИВЕЯТ АКТИВНО

ВЛАДО КАРАМАЗОВ И ИГРАТА ЖИВЕЯТ АКТИВНО

ВЛАДО КАРАМАЗОВ И ИГРАТА ЖИВЕЯТ АКТИВНО И СЪС СВОЕТО КУЧЕ НА 28 СЕПТЕМВРИ В ЮЖНИЯ ПАРК

Тази година инициативата на Нестле България ще покаже както забавната, така и сериозната страна в отглеждането на домашните любимци

В неделя, на 28 септември от 10:30 часа на обособената площадка за разходка на кучета в Южния парк, ще се проведе третото поредно издание на инициативата „ЖИВЕЙ АКТИВНО! И СЪС СВОЕТО КУЧЕ“. Специално за всички почитатели на активния начин на живот и техните домашни любимци ще бъдат организирани демонстрации, спортни активности, игри и състезания за кучета на различна възраст от различни породи. Участниците в събитието ще имат възможност както да се забавляват и да спечелят много награди, сред които таблет и почивка с кучето, така и да научат полезна информация и трикове, които могат да прилагат в ежедневието заедно със своя домашен любимец.

Професионални треньори и ветеринарни лекари ще се погрижат всички да получат необходимата информация, внимание и уроци, а приятелите на инициативата – Фондация „Очи на четири лапи“ и Планинска спасителна служба, ще запознаят живеещите активно със спецификата в отглеждането на професионални кучета – тези, които спасяват животи и се грижат за хората. Те ще направят и атрактивни демонстрации, а всички, които искат да се запознаят с техните стопани, треньори и учители, ще могат да го направят по време на инициативата.

Тази година водещи на събитието ще бъдат актьорът Владо Карамазов и хип-хоп изпълнителят Играта. Тандемът ще напътства и забавлява събралите се хора и ще ги мотивира да се включат в традиционно организираните Dog Frisbee и Agility игри и състезания. Двамата водещи ще демонстрират лесни и атрактивни трикове пред събралата се публика, за да докажат, че всеки може да живее активно със своя четириног приятел.

Любимецът на дамите – Владо Карамазов, с усмивка разкри, че възнамерява да открие нежната половинка на своя четириног приятел Марк по време на събитието. Ризеншнауцерът на Владо също може да се включи в демонстрациите и да покаже умения, с които да изненада собственика си.

Професионалният дресьор Асен Арлоски ще представи пред всички желаещи впечатляващи номера от спорта Dog Frisbee, а най-активните кучета и техните стопани ще получат специални награди от Purina Dog Chow. Тунели, рампи и мнго други препятствия са част от Agility демонстрациите и игрите, които очакват всички, които се включат в „ЖИВЕЙ АКТИВНО! И СЪС СВОЕТО КУЧЕ“.
Фондация „Очи на четири лапи“ ще подкрепи инициативата „ЖИВЕЙ АКТИВНО! И СЪС СВОЕТО КУЧЕ“, като нейни представители ще демонстрират някои от уменията, които придобиват кучетата, докато се обучават. „Четири лапи България“ също ще се включи, като всеки, който има въпроси към тях, ще може да ги зададе по време на събитието. В допълнение всички почитатели на активния начин на живот ще могат да се срещнат лично с истински кучета-герои, на които ще бъде отделено специално внимание. Те ще бъдат отличени с награди от Purina Dog Chow за тяхната вярна служба, която е в полза на обществото и често спасява човешки животи.

В 3 специално обособени зони за кучета на различна възраст всички стопани ще могат да получат полезна информация, консултации и уроци как да се грижат по-добре за своите най-добри приятели, каква храна е подходяща за тях в съответния етап от живота им, за да имат винаги неизчерпаема енергия, както и как да спортуват и да се забавляват заедно.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!
Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда всяка година и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България, най-голямата хранителна компания в страната. Тази година Нестле празнува 20 години в страната, през които се наложи като социално отговорна компания, която подкрепя множество каузи, значими за Българското общество. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене, участват в кампанията.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11 юни 2006 г., до днес, повече от 200 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на страната, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов – Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други. Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и усвоят професионални умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на в. 24 часа, в. Труд, Радио City, Радио NRJ, Radio Family, www.sportal.bg, www.actualno.com и www.zdravoslovnohranene.com.