Вкусна ваканция

- реклама -

1 (5)Деца приготвят рецептите на баба с Ути по БНТ

 

Как се прави домашно сладко – така, както баба го приготвя и други тайни от домашната кухня, ще покаже в ефира на БНТ кулинарят Ути Бъчваров. Всеки петък на месец юни и юли от 11:30 до 12:00 ч. рубриката „Вкусна ваканция” в рамките на предаването „Бързо, лесно, вкусно”, ще бъде посветена на децата, които ще влязат в ролята на млади готвачи. От 7 юни „усмихнатото петъчно училище” по думите на водещия, ще разкрива на децата тайни от кухнята на баба – как се вари сладко и лютеница, как се прави вкусен домашен сладолед и разхлаждащи десерти, както и много други вкусотии.

Целта е малчуганите да научат кои храни, освен вкусни, са и здравословни. С помощта на Ути и майстори-пицари децата ще приготвят лесна домашна пица и любими бургери. „Искам да покажа на децата, че това, което обичат да хапват, не е задължително да съдържа много калории, тъкмо обратното – че може да бъде и здравословно, и вкусно едновременно. Ще застъпим темата за биопродуктите и необходимостта от консумацията на пресни плодове и салати, за това, че трябва да се движим повече през лятото и за спортната култура на децата. И още нещо: колко спорт и движение може да компенсира изяждането на една вафла или един шоколад”, разкри тв кулинарят.

На 2 юни Ути Бъчваров ще обяви старта на кампанията „Вкусна ваканция” пред Народния тетър в София. Там заедно с малките кулинари ще приготвят в най-големия тиган 100 пакета вкусна паста.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -