Визитки на водещите на БНТ 2

- реклама -

Водещите на „Добро утро с БНТ2”

 

Визитки

 

 Калчо Петков е водещ на сутрешния блок „Добро утро с БНТ2” – Русе. Роден е в Бургас и е завършил ВТУ “Ангел Кънчев” със специалност “Технология и организация на автомобилния транспорт”. Още като студент започва да се занимава с журналистика. Първите му стъпки са в русенския вестник “Утро”. Междувременно играе в студентския театър “Пирон” и в Драматичен театър “Сава Огнянов”- Русе . Тогава разбира, че транспортът няма да загуби много от неговото отсъствие и записва следдипломна квалификация по журналистика. Явява се на конкурс в Националната телевизия и през 1994 г. започва като репортер. Работи за новинарските емисии, както и за предаването “Добър Ви ден”, където е репортер и водещ. Автор е на телевизионната игра “Реши кръстословицата”, която дълги години е едно от най-популярните предавания на регионална програма “Север”.

За кратко се занимава и с реклама, като прави рекламни филми и видео спотове. Със стартирането на новинарската емисия  “България днес” и новия канал БНТ 2 отново решава, че репортерството за него е начин да покаже на зрителите всичко, което се случва около нас.

 

 

Силвия Благоева е водеща на варненския сутрешен блок  „Добро утро с БНТ 2“ от април тази година. Професионалния си опит натрупва в частни регионални телевизии, а от септември 2011 г. става част от екипа на БНТ2 във Варна. Всяка сряда зрителите на „Добро утро с БНТ 2“ получават от нея интересни и практични предложения – как да освежат старите си мебели, с какви сладки изкушения да почерпят гостите си или как да превърнат терасата си в лятна градина. Студиото във Варна винаги е оживено от участието на интересни гости и техните деца.

            През годините Силвия Благоева е получавала редица награди за работата си: „Блестящият Ибис“ – за най-добър млад журналист на Варненския свободен университет, „Черноризец Храбър“ – за авторство на филма „Градините на Фердинанд“ и  награда за най-добър репортаж за изложението „Произведено в България“.  

 

 

Мишо Гръблев е водещ на „Добро утро с БНТ2” от Пловдив. Той е  журналист от Радио Пловдив- БНР с повече от дванайсет години професионален стаж. Водещ е на развлекателни и нощни предавания в програмите на БНР – Хоризонт, Христо Ботев и Радио Пловдив.

На 19.04.2012г. Мишо Гръблев влиза за първи път в телевизионен ефир като водещ, а дебютът му съвпада с началото на новия сутрешен блок на БНТ2 – „Добро утро с БНТ2”.

От водещия зрителите научават практични съвети за обзавеждане на дома, здравословен начин на живот, спорт, мода и дори как да си намерят лесно мечтаната нова работа. На Мишо често му се налага да влиза в различни роли  – от случаен „български мачо“ в дискотека, до „разсеян студент“ на изпит. Извън ефир обича да казва, че „хубавото предаване трябва да има страхотно начало и невероятен финал!“. За новия сезон обещава на зрителите да го видят в ново амплоа, но не издава подробности.

Извън журналистиката Мишо Гръблев се занимава с проблемите на образованието. Създател е на Български образователен портал. А проектът „Онлайн училище – obrazovanieto.com“ печели първа награда на конкурса „Най-добър млад предприемач на Пловдив“ за 2009г. Пловдивската аудитория го познава и като водещ на множество събития и концерти, провеждани в града на тепетата.

 

 Йона Мавревска е водещата на „Добро утро с БНТ2” от  Благоевград. Завършва езикова гимназия с мечтата да продължи в полицейската академия в Симеоново. Малшанс на изпита по физическа подготовка прекършва мечтата й да облече полицейската униформа. Записва право в Югозападния университет, но още на втората седмица след приема е увлечена от магията телевизия. Телевизионната й кариера започва случайно в регионална телевизия през есента на 2001-ва г. През 2004 г. заминава за Австрия, където учи Международно право и междувременно е стажант в студио за изработка на телевизионни продукции. За седемгодишната си практика в телевизията Йона преминава през длъжностите репортер, редактор, водещ и автор на публицистични предавания. Автор е   на първия  информационен сайт в региона. През последните две години се занимава с политически PR, организира рекламни и информационни кампании. Поканата за водещ на „Добро утро с БНТ 2” я връща „в кожата й”. Телевизията за Йона е магия. –  „Няма нищо по-силно от комуникацията със зрителите чрез камерата, от непринудения разговор и адреналинът да си готов за импровизация и „промяна в плана” във всеки един момент”.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -