ВЕРА МАРИНОВА, ХРИСТИЯНА ТОДОРОВА И РЕНЕТА КАМБЕРОВА ВЛИЗАТ В КОМЕНТАТОРСКИЯ ЕКИП НА БНТ

бнт

“ЗЛАТНИТЕ МОМИЧЕТА” ВЕРА МАРИНОВА, ХРИСТИЯНА ТОДОРОВА И РЕНЕТА КАМБЕРОВА ВЛИЗАТ В КОМЕНТАТОРСКИЯ ЕКИП НА БНТ ЗА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА

 

От 10 до 16 септември зрителите на обществената телевизия ще гледат преките предавания от 36-то Световно първенство по художествена гимнастика

 

Световната шампионка по художествена гимнастика с ансамбъла на България от първенствата на планетата през 1969 и 1971 година Вера Маринова застава отново зад микрофона в коментаторския пункт на БНТ за състезанията в “Арена Армеец”. Вера е емблематично за националната телевизия и българската спортна журналистика име. С нейния глас са свързани най-големите успехи на българската гимнастика през 80-те години на ХХ век. Тя налага в стилистиката на спортната журналистика емоционалния коментар, непознат за онова време и  ненадминат като стандарт и досега. Вера Маринова се завръща от Англия специално за първенството, за да продължи традицията да бъде част от домакинствата на България на престижни турнири. През 1969 година в Двореца на културата и спорта във Варна тя печели първата си световна титла с ансамбъла, а през 1987 година вече коментира триумфалния успех на Бианка Панова и момичетата от българския отбор.

Партньор на Вера Маринова за финалите на ансамблите в предстоящото първенство ще бъде шампионката от Световното в Измир през  2014 година и олимпийска бронзова медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 година – Християна Тодорова. Тя се наложи като авторитетен международен съдия, а вече натрупа и опит като коментатор в екипа на БНТ, част от който беше по време на  турнирите за Световната Купа и Европейското първенство през 2017 година.

Новото лице в екипа на обществената телевизия е Ренета Камберова, която ще дебютира като водещ на студийната програма на БНТ. Националната телевизия изгражда специално студио в “Арена Армеец”, откъдето ще излъчва собствена програма с богато видео съдържание, кадри от безценния архив на БНТ, интервюта и репортажи от най-интересните моменти на първенството.  Ренета, която в момента е експерт за спорта в инспектората на община Пазарджик, прие поканата на продуцентите с огромен ентусиазъм и надежда, че ще помогне зрителите да съпреживеят пълноценно вълненията около най-важното събитие за българската гимнастическа общност тази година. БНТ ще излъчва всички финали, както и квалификациите в индивидуалното състезание на българските и руските гимнастички.

 

Гледайте Световното първенство по художествена гимнастика 2018 

от 10 септември в ефира на БНТ1 и БНТ HD!