Великден с БНТ

- реклама -spot_img

Великден с БНТ

 

В празничните почивни дни по Великден зрителите на БНТ ще имат възможност да се забавляват със специалната великденска програма на телевизията. Интересни филми, концерти и празнични издания на предаванията са само част от програмните акценти, които ще приковат вниманието на аудиторията.

 

В навечерието на Великден на 13 април, в 20.30 ч. зрителите ще видят копродукцията с участието на Ал Пачино, Джеръми Айрънс и Джоузеф Файнс – „Венецианският търговец”. Малко по-късно същата вечер забавлението е гарантирано с група „Мери бойз бенд” и акустичния концерт от студио1 на БНР с участието на квартет „Александър”.

 

В събота сутрин зрителите на БНТ отново ще пият кафето си с екранната двойка на предаването „Животът и други неща” – Асен и Сибина, които в празничното си издание ще засегнат темата за вярата и ще потърсят отговор на въпроса знаем ли как да празнуваме. Гости на предаването ще са Илияна Раева и писателя Иван Терзийски. Водещите Сибина и Асен ще гостуват на ферма за щастливи кокошки и ще дадат и съвети за това как да омесим вкусен козунак и как да боядисваме яйцата на Великден с бои от природата.

 

В 13:30ч. в пряко предаване от  Йерусалим зрителите на БНТ ще наблюдават слизането на Благодатния огън в църквата при Божи гроб, а акцентът в програмата вечерта е филма на Дочо Боджаков – „Ти, който си на небето”. От 23.10 ч. в съботната вечер започва Празнично богослужение по случай Възкресение Христово – пряко предаване от катедралния храм “Св. Александър Невски”, а неделната литургия ще бъде излъчена от пряко от 10.55ч.

 

В неделя от 15.15 ч. БНТ ще излъчи повторение на финала на Българската песен в Евровизия 2012. Празничното издание на предаването „Неделя х 3” ще акцентира на темата за Възкресението в изкуството. Зрителите ще могат да преминат по поклонническия път на пилигримите до Сантяго де Компостела и ще разберат повече за божествената частица и тайната на възкресяването, но от научна гледна точка. В същия ден малки и големи ще се забавляват с приключенията на Симба във втора и трета част на анимацията „Цар Лъв” – „Гордостта на Симба” (18.20ч. в неделя) и „Хакуна Матата” (18.30ч. в понеделник). Праймтаймовият акцент в неделя е историческата драма в две части „Кралицата и кардиналът” (от 20.30 ч. в неделя и от 20.30 ч. в понеделник), която пресъздава животът във френския кралски двор след смъртта на кардинал Ришельо.

 

Филмовият маратон по БНТ ще продължи и в понеделник със шедьовъра на Георги Стоев-Джеки „Летете с Русинант” (14.10 ч.), с участието на Ицхак Финци, Кръстьо Лафазанов, Стефания Колева, Татяна Лолова, Мая Новоселска, Георги Мамалев и др., а музиката в саунтрака на лентата е на Горан Брегович. Непосредствено след това зрителите ще видят биографичния филм за един от най-известните писатели и драматурзи на Испания Лопе де Вега във филма – „Лопе” (15.45 ч.) .

 

Няколко концерта е подготвила БНТ за своите зрители в празничните дни: Галаконцертът на Болшой театър – „Ренесансът на “Болшой театър” ще бъде излъчен на 14 април от 16.00ч. В неделя от 22.20ч. е концертът на Тина Търнър в Холандия, а в 12.30 ч. в понеделник е юбилейният концерт „Йордан Караджов на 60 години” с участието на  група “Сигнал”,  Наско от Б.Т.Р., Звезди от “Ахат”, Лора Караджова, Тома, Красимир Гюлмезов и др. В понеделник вечерта от 22:05ч. зрителите ще видят концерта „Поглед назад” на Фил Колинс от Ню Йорк.

 

 

Повече информация за празничната програма на БНТ, можете да намерите тук

           

 

 

- реклама -spot_img