ВАРНА СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ КАМПАНИЯТА „ДАРИ КРЪВ”

- реклама -spot_img

Благотворителната кампания на Българската национална телевизия, Националния център по трансфузионна хематология и Първа инвестиционна банка – „Дари кръв” – продължава в гр.Варна. Временният пункт за кръводаряване ще бъде открит на 17-ти август /сряда/ на бул. „Генерал Колев” № 113 /офис на Fibank/. Всеки, който иска да се включи в инициативата, може да дари кръв от 09:30 до 13:30 часа на посочения адрес.

Кампанията цели да се популяризира доброволното кръводаряване, което може да спаси хиляди човешки животи. Водени от желанието да подпомогнат дарителството у нас, зад проекта застанаха водещите на БНТ Аделина Радева, Спас Кьосев и Ути Бъчваров, актьорът Христо Мутафчиев, поп певецът Любо Киров, музикантът Митко Кърнев, сноубордистите Александра Жекова и Радослав Янков.

„Дари кръв” премина вече през гр. София, Пловдив и Стара Загора и получи широка обществена подкрепа. В популяризирането на кампанията във Варна се включи и магазин „БулМаг“, където може да се получи пълна информация за кампанията и начините за кръводаряване.

След Варна дарителската инициатива ще открие временен пункт в Плевен и ще завърши на 14-ти септември отново в София.

17 август (сряда,) гр. Варна
Офис Fibank, бул. „Генерал Колев” №113

31 август (сряда, )гр. Плевен
Офис Fibank, ул. „Дойран” №138

14 септември (сряда), гр. София
Офис Fibank, ул. “Енос” № 2
Офис Fibank, бул. “България” № 81Г

Всички дарителите ще бъдат посрещнати от специалисти на Националния център по трансфузионна хематология.

- реклама -spot_img