Игор Марковски надгражда клипа на Орлин Горанов „Тунел от самота“ с жестомимичен превод

- реклама -

Продуцентът на новият музикален видеоклип на Орлин Горанов се погрижи за една важна аудитория – хората без слух

Игор Марковски направи втора версия на видеото “Тунер от самота” – с жестомимичен превод. Надграждането на проекта е факт благодарение на жестовия преводач-тълковник Камелия Ангелова.

Припомняме, че освен продуцент, Игор Марковски е и сценарист на клипа.

Историята е представена с черно-бели кадри. Заснета е от режисьорите Васил Стефанов и Стефка Николова.
Героите на Добрин Досев и Деляна Хаджиянкова водят ежедневие, протичащо почти по идентичен начин. Но някак се разминават, търсейки се, без да знаят това. Тези които си приличат, също се и привличат. Идва ден, в който се срещат и остават заедно, завинаги. Текстът на песента е на Снежина Темелкова. А владетелят на българските балади, Орлин Горанов, е както винаги – вдъхновяващ.

За playboy.bg, продуцентът Игор Марковски сподели някои интересни факти около заснемането на клипа, които сам определи като „детайли от живота“.

 

Героят на Добрин Досев пие ЧАЙ в чаша (дори леко нащърбена – всичко това се вижда в началото на клипа), която е сувенир от Лондон. Такава чаша се продава само на едно място – в единствения магазин за подобни сувенири
Ето къде се намира:

https://www.lambertsouvenirs.com/

Той пие чай и в сладкарницата, докато героинята на Деляна Хаджиянкова пие кафе…

 

 

Деляна Хаджиянкова чете книгата на Франсоаз Саган – Малко слънце в студената вода – оригиналното заглавие е “Un peu de soleil dans l’eau froide” (1969).

Има и такъв филм от 1971.

Книгата във филма е на издателство “Фама”
Най-известната книга на Саган е “Добър ден, тъга”
Деляна си поръчва с кафето кроасан.
Англия и Фарнция са свързани с ТУНЕЛ под Ламанш
Действието на песента е в България
Граници няма!

Картината, която виси (накриво) на стената в магазинчето и която и двамата герои оправят е от неизвестен автор. Мъжът нарисуван е с шапка.
Шапка носи и Деляна Хаджиянкова. Шапката е френска. Деляна Хаджиянкова е завършила гимназия в Бургас – френска паралелка.

Продуцентът Игор Марковски е актьор, журналист, радиоводещ, автор и водещ на шоу програми и телевизионни предавания, озвучава филми, както и редица други дейности в света на културата и изкуството. Мениджър е на художниците Иван Яхнаджиев и Едмонд Демирджиян. Съсобственик на аукционна къща „Аполон и Меркурий“. Отскоро е и музикален продуцент.

Роден e на 25 май 1963 година в Скопие, днес в Северна Македония, в семейството на писателя Миле Марковски. Внук е на поета Венко Марковски и е брат на интернет-пионера Вени Марковски.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

BIC ОТВОРИ ПЪРВИЯ ПО РОДА СИ ЦЕНТЪР ЗА СПОДЕЛЕНИ УСЛУГИ В БЪЛГАРИЯ

СВЕТОВНИЯТ ЛИДЕР В ПРОИЗВИДСТВОТО НА СРЕДСТВА ЗА ПИСАНЕ BIC ОТВОРИ ПЪРВИЯ ПО РОДА СИ ЦЕНТЪР ЗА СПОДЕЛЕНИ УСЛУГИ В БЪЛГАРИЯ Компанията планира да наеме 230...

Огнище на коронавирус в дом за хора със зрителни увреждания във Вълчедръм

Огнище на коронавирус има в дом за хора със зрителни увреждания във Вълчедръм. 32 са положителните проби за коронавирус за последното денонощие. От тях...

Зам.-министър Нанков е заразен с коронавирус

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е заразен с коронавирус. В профила си във Фейсбук той съобщава, че се чувства добре...

Възстановяват Страшимировите театрални празници в Разград

Във връзка със 150-годишнината от създаването на първата театрална дружинка в Разград и първата пиеса, играна на разградска сцена, се възстановяват Страшимировите...

COVID-19 – нови противоепидемични мерки в община Враца

Материалът COVID-19 – нови противоепидемични мерки в община Враца е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Мерки в подкрепа на бизнеса

Материалът Мерки в подкрепа на бизнеса е публикуван за пръв път на НОВИНИ.