Цирковата фамилия Балкански

- реклама -spot_img

Цирковата фамилия Балкански на гости на „Денят отблизо” с Мария

Този понеделник в „Денят отблизо” с Мария гости ще бъдат членовете на фамилията, която има най-дълга история на цирковата арена- Александър Балкански-старши, Александър Балкански- син и Николай Балкански.

Трупата на Балкански, създадена през 1980г., е отличена с множество награди на циркови международни събития, а  през 1982 г. Николай Балкански е вписан в книгата на Рекордите на Гинес с двойно салто на една и две кокили. В рекордите на Гинес с номерата – тройно салто на кварта и двойно салто с два пируета на кварта и тройно салто на четворна колона – е включената и самата трупа. В понеделник в студиото на предаването гостите ще направят зрителите на БНТ свидетели на магията на цирка и ще разкажат защо държавата не подкрепя нашите циркови артисти. Заедно с дресьорката на кучета и няколко космати, четириноги приятели, студиото на „Денят отблизо” с Мария ще се превърне в истинска циркова арена.

 

Във вторник предаването ще потопи зрителите на БНТ в космоса, наречен Вагнер. Софийска опера ще представи за първи път в България и изобщо на Балканите тетралогията “Пръстенът на нибелунга”. Заедно с Мартин Цонев и Николай Петров, които изпълняват ролята на бог Вотан в “Зигфрид” ще си поговорим защо поставянето на “Пръстенът на нибелунга” е историческо събитие за всеки оперен театър. На фона на нашата днешна не особено радостна културноисторическа картина Софийска опера и балет се е заела с проект, който възражда културни и духовни ценности на българина от далечен културен календар и повтаря новото раждане на едно заглавие, поставено за първи път на родна сцена през далечната 1943 години.

 

Гледайте  „Денят отблизо” с Мария, от понеделник до четвъртък от

 11:00 часа само по БНТ !

 

 

 

- реклама -spot_img