Царе на дърворезбата

- реклама -spot_img

Viasat Explore представя кои са „Царе на дърворезбата“

 Продукцията показва невероятни произведения на изкуството от дърво

  Премиерният сезон на поредицата „Царе на дърворезбата“ представя екип от първокласни резбари, които създават шедьоври от дърво с верижни триони. Епизодите ще се излъчват всеки петък, от 30 октомври до 11 декември, от 22:00 часа, по Viasat Explore.

Продукцията проследява ежедневната работа на професионални дърворезбари, които изработват единствени по рода си творения за най-престижните си клиенти. Някои от дървените шедьоври се създават специално за едни от най-красивите в света домове от дървени трупи.

Всяка невероятна дърворезба има уникална история и залозите са високи, тъй като един разнообразен екип обединява сили за сътворяването на произведения с музейно качество, които трябва да бъдат силно впечатляващи. Така понякога напрегнатата работа на майсторите резбари се превръща в комбинация от комедия и драма.

Царе на дърворезбата

Една от големите поръчки, която трябва да бъде реализирана, е на американски сенатор, който иска масивна средновековна маса за хранене. Пол, който е част от екипа, решава да я направи наистина достойна за крал, но кратките срокове и екстремният дизайн се оказват трудна задача.

Друг вдъхновяващ проект е изграждането на градинска асма. Ангажиментът е поет от Кен, който прави големи планове, но огромната работа скоро се превръща в кошмар за него.

Други мащабни проекти, с които се захваща екипа от дърворезбари са: направата на родословно дърво, както и арка за курорт, която е собственост на един от най-взискателните клиенти на най-голямата строителна компания за ръчно изработване на жилища от дървени трупи в света „Пайъниър“.

Царе на дърворезбата 3

Зрителите на Viasat Explore ще видят още защо Марк и Пол кръстосват шпаги относно дизайна на маса за пикник, вдъхновена от овен. Напрежението в екипа се покачва, когато Пийт и Марк не могат да постигнат съгласие за резбоването на лицето на мечка. На Райън е възложена дърворезба на гигантски орел и той планира да привлече Пит, поради опита му с животните. А шефът на „Пайъниър“ – Брайън старши възлага на Пол и Пит най-важната им работа до момента – резработване на мемориал за приятел на Брайън.

Ще се справи ли екипът от първокласни резбари със сложните проекти – гледайте в продукцията „Царе на дърворезбата“ всеки петък, от 30 октомври до 11 декември, от 22:00 часа, по Viasat Explore.

 

- реклама -spot_img