Трио КОРД и номинираните за награда „Стоян Камбарев”2013

- реклама -

2._TRio_KOrd_С концерт на Трио Корд в Bulgaria Mall, бяха представени  номинираните за награда „Стоян Камбарев”2013

 

Олимпийската шампионка Мария Гроздева уважи младите творци

 

През миналата година младите акордеонисти от Трио КОРД  станаха първите музиканти, номинирани за награда „Стоян Камбарев”  и  за това не случайно точно с техен концерт в Bulgaria Mall  бяха представени на живо новите номинации за престижната награда:                                                                                визуалния артист Велизар Димчев, който нарича себе си Франки, на името на измисления си герой, кино режисьора Деян Барарев ,автор на  широко дебатиранания  филм  “Ботев е идиот” , невероятния музикант Страцимир Павлов  и неговият Gospel Chorale .

„Ангелите на Касиел”- Силвия Станоева и Иво Желев, разкриха част от експлозивния си талант, като импровизираха акапелно част от тяхно парче,

а харизматичният Васил Дуев – актьор, автор и режисьор на „Самотни персонажи” сподели с публиката стих от нашумелия си спектакъл.

 

Маркетинг директорът на Bulgaria Mall  Браян Търнър поздрави всички на чудесен български език, с което предизвика много симпатии и изслуша с интерес Трио Корд.които изсвириха собствени оригинални аранжименти на произведения на Вивалди, Моцарт, Брамс , на легендарните танга на Пиацола, Власов, Хачатурян, а накрая взривиха публиката и с Майкъл Джексън и Стинг.

 

Всички номинирани  заедно с многобройните  посетители и клиенти на най-красивия мол в България, се забавляваха много докато гледаха атрактивните си видео визитки/ кратки филмчета/ продуцирани и режисирани  от  председателя на Фондацията за изкуство Деси Тенекеджиева, която за поредна година работи в екип с Александър Моллов.

 

Специален гост на събитието бе двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева, която дойде с дъщеря си Маги и бе впечатлена от таланта на младите творци.

 

Сред многобройните гости бяха забелязани много от номинираните за престижната награда през изминалите години, сред които  Юлиян Спасов,отличен едва 17 годишен за пълнометражния си филм “Teen day’’  и сценографката Огняна Серафимова-  носителка на специалната награда на Фондацията и УниКредит Булбанк.

Благодарение на Софийска Община, специални гости на концерта бяха и ученици от домовете за деца лишени от родителски грижи, които искрено се радваха на акордеонистите и на младите артисти.

Накрая всички  опитаха от вкусните изненади на Dunkin Donuts.

 

Настоящето събитие предхожда Официалната годишна церемония за връчване на Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев”, която ще се състои на 22-ри април 2013 г. от 19 ч. в Sofia Live Club.

                                                                                            

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

„Чаплин“ се качва на сцената на НДК на 14 октомври

За пръв път на 14 октомври в зала 1 на НДК, софийската публика ще стане част от изключително събитие в рамките на Европа –...

Борисов: При оставка няма да има диалог с Радев, а ще дойдем под прозорците му

Правителството няма да подава оставка, а протестите се подхранват от извънпарламентарните партии, които загряват на пистата за изборите. Това заяви премиерът Бойко Борисов при...

Граждани освирката Румен Радев пред авиобазата “Граф Игнатиево” – 24.09.2020

Материалът Граждани освирката Румен Радев пред авиобазата “Граф Игнатиево” – 24.09.2020 е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Борисов: България взе правилните мерки срещу COVID-пандемията

България най-бързо и адекватно реагира и на здравната, и на икономическата заплаха от COVID-пандемията. Мерките ни започнаха да действат отрано и обхванаха много хора....

Кaквo ознaчава имeтo Влaдиcлaв?

Нa 24 ceптeмври пoчитaмe пaмeттa нa Cвeти Влaдиcлaв Cръбcки. Ето нещо любoпитно зa хoрaтa, кoитo ce кaзвaт Влaдимир, Влaдимирa, Влaдo, Влaдкo, Влaдиcлaв. Кaквo ознaчава имeтo Влaдиcлaв? 1....

Ден 77: От нас зависи какво ще се случва в България

За 77-ми пореден ден се събраха недоволни граждани на антиправителствен протест в центъра на София, предаде репортер на БГНЕС. Исканията на протестиращите остават...