Треска за Оскари

- реклама -

Cast_AwayХоливуд блести в „Треска за Оскари” по КиноНова

 Хитове с 182 номинации и 51статуетки дефилират на екран в четири тематични седмици

 

За четвърта поредна година подготовката за церемонията по връчването на филмовите награди Оскар ще започне първо от ефира на КиноНова. Най-бляскавият тематичен месец на медията – „Треска за Оскари”, ще събере на екран най-утвърдените заглавия, актьори и продуценти. В продължение на месец киноманите ще могат да видят общо 28 филма – всички те са отличени с рекордните 18номинации и 51 статуетки на американската филмова Академия.

 Кино маратонът започва от 28 януари, понеделник, като всеки ден от 21.00 ч. ще отвежда зрителите на червения килим. За първи път тази година „Треска за Оскари” ще бъде разделена на четири тематични седмици, всяка от които ще бъде посветена на различни категории от престижната церемония. Началото поставят номинациите за „Най-добър актьор” (28 01 – 03 02) – именно филми с отличени актьори, получавали номинации за Оскар, ще дадат силен старт на месеца. Веднага след тях, следват седем заглавия, всяко от които отличавано с номинация за „Най-добър филм” (04 02 – 10 02). В седмицата 11 02 – 17 02, идва ред на нежната половина на Холивуд, а именно – номинациите за „Най-добра актриса”. Завършек наоскаровата треска разбира се, ще поставят филмите, носители на Оскар, обединени в тематична седмица „Победители” (18 02 – 24 02). Финалът на бляскавия месец по КиноНова – 24 февруари, не е случаен. Точно това е и денят, в който в Долби Тиътър ще стане ясно кои са тазгодишните носители на престижната статуетка.

 От следващата седмица, 28 януари, всеки ден от 21.00 часа, под светлините на прожекторите излизат номинираните за „Най-добър актьор” –  Джордж Клуни, Лиъм Нийсън, Франк Лангела, Даниъл Дей-Люис, Франк Лангела, Том Круз и Виго Мортенсен. Сред заглавията, които зрителите ще видят, са „Високо в небето”, „Източни обещания”, биографичната драма „В името на отца” и  отличеният с рекордните 12 номинации „Списъкът на Шиндлер”. През следващите три седмици „Треска за Оскари 2013”, КиноНова ще продължи с имена като Марлон Брандо, Ал Пачино, Томи Лий Джоунс, Сюзън Сарандън и Ръсел Кроу, както и със заглавия като „Гордост и предразсъдъци”, „Зеленият път” Поверително от Ел Ей”, „Гладиатор” и много други. 

- реклама -