Точка на кипене

- реклама -

Сирийският конфликт отблизо във филма на журналиста Бойко Василев

„Точка на кипене”

 

Този вторник в рубриката „В кадър” БНТ ще излъчи документалния филм за Сирия на журналиста Бойко Василев „Точка на кипене”.

 

Лентата, заснета на турско-сирийската граница разказва подробности за решаващите дни в сирийския конфликт от гледната точка на Свободната сирийска армия и бунтовниците, които воюват срещу режима на президента Башар Асад. „Точка на кипене” ще покаже на зрителите на БНТ гледните точки на бежанци, войници и офицери от Свободната армия, интелектуалци, поети, както и на обикновените хора. Филмът ще даде отговор на въпросите опиращи до настоящето и бъдещето, а именно как ще завърши конфликтът и каква Сирия искат бунтовниците?

Авторът Бойко Василев споделя: „Това, което няма да забравя, е един войник с отрязан крак, който държеше да изпее една песен пред нас, а преди това и пред лекаря ампутирал крака му. Такива неща остават в съзнанието и се помнят за цял живот. Това, което се случва в Сирия, е зад завесата. Зад завесата – информационна и всякаква. Много е трудно да се разбере какво точно става във вътрешността на Сирия”.

Оператор на филма „Точка на кипене” е Хрисимир Данев, режисьор-  Миглена Атанасова.

 

Гледайте „В кадър: Точка на кипене” този вторник от 20:30ч. само по БНТ1 или в секцията „на живо” на bnt.bg !

 

 

- реклама -