Темата на Нова

- реклама -

Петък, 13 април,  19:30 ч.

тема: „Ти никога няма да бъдеш сам”

автор: Антон Манолов

оператор: Кирил Тасев

 

 

Ужасяващата новина за болестта на Стилиян Петров обиколи света за броени часове и разтърси световната футболна общност. Милиони поддръжници изразиха своята подкрепа към капитана на националния ни отбор с призива – „Ти никога няма да бъдеш сам”. След като Нова ТВ изпрати специален екип до Лондон и Бирмингам, който да следи последните новини около състоянието на големия български футболист, този петък зрителите ще могат да видят интервюта със съотборници на Стилиян Петров, с представители на клубовете, в които е играл, както и с многобройни български и английски фенове. Колко е голяма подкрепата на футболния свят и какво е състоянието на Стилиян Петров в момента? Отговорите този петък, 13 април, в „Темата на Нова”.

 

 

Събота, 14 април,  19:30 ч.

тема: Малки истории за големи хора

автор: Мария Димитрова

оператор: Цоньо Данчев

 

 

Малки истории за големи хора – на тях ще бъде посветено съботното издание на „Темата на Нова”. Авторът Мария Димитрова ще представи три човешки съдби, отдали се на доброто и вярата в Бога. Как 97-годишният дядо Добри от село Байлово е един от най-големите дарители на българската църква, какво представлява работата на семейство, които рисуват и реставрират икони, и каква е историята на църковен хор, в който божията обич обединява различни поколения – „Темата на Нова” в събота, 14 април.

 

 

 

Неделя, 15 април, 19:30 ч.

тема: По пътя на божията вяра

автор: Михаела Карабельова

оператор: Станислав Илиев

 

Високо,  в северните склонове на Стара планина, две млади жени са направили своя избор в живота – да следват пътя на божията вяра. В деня на Великден Михаела Карабельова ще срещне зрителите на Нова ТВ именно с тях – монахините Ирина и Петя от Габровско-Соколския манастир. Сред спокойствие и тишина, двете се молят за по-добър свят, за справедливост, за мир от началото до края на деня. Каква е равносметката след техния избор? Пътят към Бога ли е верният път, как протичат дните им в божията обител и кое е това, което им липсва най-много?

За вярата, която живее във всеки един от нас, и ни свързва с Господ без значение къде и кога – „Темата на Нова” навръх Великден.

- реклама -