Темата на Нова

- реклама -

Събота, 01 септември, 19.30 ч.

Тема: Нестандартни терапевти

Автор: Вероника Димитрова

Оператор: Десислав Митов, Бисер Милков, Огнян Пенев

 

Кимбо, Доли, Попи, Йоана и Бимбо са семейство делфини. Дълги години живеят в делфинариума във Варна и макар повечето посетители да ги приемат само за добри артисти, те се оказват и много добри терапевти. Успяват да усмихнат малката Елеонора, болна от детска церебрална парализа,  помагат на Йоана, болна от епилепсия, на Мартин – 12 годишно дете аутист, и дори на Христо Мутафчиев, който има свой личен терапевт в делфинариума в морската столица. Делфините обаче не са единствените нетипични терапевти. Такива са и кучето Мистър Джагър, соколът Изи, кончето Пончо и много други. В съботното издание на „Темата на Нова” репортерът Вероника Димитрова ще запознае зрителите именно с тази нестандартна терапия, доказвайки, че животните са много повече от домашни любимци – че могат да помагат на хората, могат да говорят и да лекуват…

 

„Темата на Нова” с автор Вероника Димитрова – събота /01 септември/, от 19.30 ч. по Нова ТВ

 

Неделя, 02 септември, 19.30 ч.

Тема: Благородници в църквата

Автор: Мария Димитрова

Оператор: Цоньо Данчев, Бисер Милков

 

Награда за достоен живот или сделка за спокойна съвест? Кои точно са те и какви са делата им? Какво трябва да е постигнал един православно вярващ християнин, за да стане от мирянин – посредник между църквата и света?

В съботното издание на „Темата на Нова” репортерът Мария Димитрова ще потърси отговор на тези въпроси и ще разкаже на зрителите за най-оспорваната в днешно време титла в българската православна църква – архонтите.

 

„Темата на Нова” с автора Мария Димитрова – неделя /02 септември/ от 19.30 ч. по Нова ТВ

 

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -