Тази събота художникът Симеон Стоилов е гост на Кирил в студиото на „Ние и градът”.

- реклама -spot_img

Изкуството е навсякъдеНие и градът: Изкуството е навсякъде

 

Тази събота художникът Симеон Стоилов е гост на Кирил в студиото на „Ние и градът”. Според него, ако хората не влизат в галерията, има начини изкуството да излезе навън. Извън България архитектурата и изкуството вървят ръка за ръка, благодарение на добре приложени закони.

Артистът и фотограф Гео Калев е успял да постигне алтернативни и традиционни изкуства на една сцена в Мини арт фест Фо. Как изкуството да достигне до повече хора и какво означава това за града?

„Лицата на града” отново ще бъдат забавни заедно с актьора Евгени Будинов. Той ще ни заведе в циганска махала, за да възпроизведе отвличане, точно както във филма „Корпус за бързо реагиране”.

Спомняте ли си как миришеха дървените играчки от детството? Кирил ще поиграе с дървена къщичка и камиончета, благодарение на майстора на дървени играчки Иво Стаменов. Защо са важни за децата най-здравите играчки и как оцелява един такъв занаят в съвременният свят?

И това не е всичко – ще отидем на едно място в града, където хората се срещат, за да обменят идеи, да поговорят за изкуство и да участват в интересни работилници. Ще правим лампи в работилница и ще сгъваме хартийки, както го правят японците.

 

 

„Ние и градът”, събота, 11:00 часа, само по БНТ!

- реклама -spot_img