Търсят се 100 български деца и младежи

- реклама -spot_img

Търсят се 100 български деца и младежи, които да се обучават на космически технологии в Space Camp през 2016 г.!

Остава още малко време, в което деца и младежи могат да подадат своите есета и видео записи, за да кандидатстват в конкурса на Space Camp и да посетят един от трите космически лагера на НАСА в света през лятото на 2016 г. За да даде повече информация за лагера Space Camp и целите на програмата, свързани с обучението на младежи от цял свят в ценности, основани на създаването на глобално приятелство през космическите технологии, наука и изследвания, в България пристига г-н Толга Йълдъръм, мениджър на фондацията “Global Friendship Through Space Education”. По време на неговата визита ученици, родители и учители, както и партньорски училища, ще получат възможност да зададат своите въпроси относно космическия лагер. Ще бъдат разяснени, както подробности относно базата, конкретната организация на обученията, така и за престижните сертификати, които всеки участник получава след успешното завършване на програмата. Българската квота за участие в космическия лагер на НАСА е ограничена.

Да участват в космическия лагер Space Camp имат право деца и младежи между 9 и 15 години. Център за творческо обучение предоставя 5 стипендии на индивидуални кандидати, отличени с най-добри есета или видео-есета, като за 2016 г. темите са както следва:
Тема 1. Земята, Марс и скритата вселена. (300 думи)
Тема 2. Океан и космос – две вселени – едно бъдеще. (500 думи)
Тема 3. Космически пейзажи – далечните галактики и ехото от големия взрив. (500 думи)
През 2016г. на инициативата партнират училища и организации от Варна, Силистра, Русе, Кюстендил, Пловдив, Разград и София, а пълен списък с партньорите ще бъде публикуван скоро. Между 23 и 25 февруари специален гост в България ще бъде г-н Толга Йълдъръм, мениджър на фондацията “Global Friendship Through Space Education”, която вече 11 години предоставя стипендии на деца и младежи от България. През 2016 г. за пръв път ще бъде представена международната програма за бъдещи изследователи на Space Camp – Future Explorers.
Център за творческо обучение Ви кани, да вземете участие в информационна среща за ученическата космическа програма Space Camp Turkey 2016, която ще се проведе в 4 поредни дни, в следните градове:

СОФИЯ – 23 февруари (вторник), 18:00 – 19:00 часа, в офиса на Център за творческо обучение на адрес Стадион “Академик”, ниво 2.

ПЛОВДИВ – 24 февруари (сряда), 18:00 – 19:00 часа,в Учебен център “Green magic”, гр. Пловдив, бул. “Марица” №154, секция 1А (до БИЛЛА) ВАРНА – 25 февруари (четвъртък), 18:00 – 19:00 часа, в Национална Астрономическа Обсерватория и Планетариум (НАОП) “Николай Коперник”, бул. Приморски парк №4

РУСЕ – 26 февруари (петък), 18:00 – 19:00 часа,в СОУЕЕ “Св. Константин-Кирил Филосов”, ул. Студентска №10

Целите на информационните срещи са свързани със:
– Стипендии и конкурси за 2016г.;
– Партньорски училища и организации, възможности за участие на нови партньори;
– Условия и срокове за кандидатстване и организация на програмата

За да заявите своето присъствие е необходимо да попълните регистрационната форма на следната връзка: https://goo.gl/qJRD06 . Можете да откриете формата и на сайта на Центъра за творческо обучение, който е официален координатор на Space Camp за България: www.cct.bg.

Тел: 0877080819
spacecamp@cct.bg

Повече за Space Camp Turkey:
Програмата Space Camp е едно уникално, междукултурно и образователно предизвикателство, чиято главна мисия е възпитаването и насърчаването на бъдещи изследователи в различни области, както и изграждането на глобално приятелство на базата на космическите науки. В рамките на една седмица деца и младежи от цял свят биват обучавани на технологии, открития и нововъведения от света на космическите пътувания, също науките термодинамика, роботика, астрономия, астро физика, биология и други. Чрез интерактивни симулации, пречупени през призмата на космоса, младежите се учат на първо място на работа в екип, общуване и лидерство в динамична и забавна среда, съобразена с учебната им програма.
Космическият център дава възможност на участниците да преминат през реална подготовка за мисия в космоса като: обличат астронавтски костюми, изпробват движения в безтегловна среда, тренират на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други. Програмата се провежда изцяло на английски език от специално подготвени обучители и специалисти.

Повече за Център за творческо обучение:
Център за творческо обучение провежда редица дейности, свързани с ученето през целия живот и активно работи в сферата на формалното и неформално образование. Мисия на ЦТО е подобряване на образователна среда в България чрез развиване на ключови компетенции, разкриване потенциала, както на учащи, така и на обучители-специалисти, и отглеждане на конкурентноспособни кадри, успешни в професионалната и в социалната сфера на своя живот. Освен това Центърът работи активно и върху въвеждането на цялостен подход в общото образование, който разглежда физическите, умствените и социалните аспекти на цялостната личност на ученика.
Конкретните дейности на ЦТО включват младежки дейности и обучения за учители (ИКТ, педагогически и меки умения). Организацията работи с екип от 15 обучители-специалисти и 7 души административен персонал. Седалището ѝ се намира в София, като също има клон във втория най-голям град в страната – Варна. ЦТО провежда обучения на място в цялата страна.
Повече може да прочетете на официалната интернет страница на Центъра за творческо обучение: www.cct.bg, както и на блога Classroomtech.bg.

- реклама -spot_img