Тайсън Фюри зад маската – неординарен човек с различен поглед върху света

- реклама -

Това е автобиография на един неординарен човек, който гледа света по-различен начин. В тази книга няма да има възхищението на Тайсън Фюри от самия себе си. Той разказва как се става световен шампион и как това нещо е огромно бреме. Бремето да си различен от другите… Той е носител на всички колани в супер тежката категория“. Това каза в предаването „12+3“ Палми Ранчев, български поет, белетрист, сценарист, състезател и треньор по бокс, автор на предговора към книгата „Тайсън Фюри – зад маската“

Едно момче от Манчестър с ирландска кръв, родено три месеца преждевременно и тежащо по-малко от паунд при раждането – Тайсън Фюри (кръстен на Майк Тайсън, любимия боксьор на баща му) – неочаквано достига до върха на бокса. В неговия род бойните спортове са традиция от много поколения и докато изгражда кариерата си, Тайсън на практика изживява своята най-голяма мечта. Но тази мечта ще се превърне и в истински кошмар точно в мига на най-голямата слава – след мача с Кличко, когато шампионът затъва в депресия, алкохол, наркотици и мисли за самоубийство. 

Как боецът Тайсън успява да се справи с най-страшния си опонент – депресията, разказва лично той в тази книга, която разкрива човека, криещ се зад маската на професионалния боец.

Ранчев допълни още за боксьора:

„При него проблем е депресията, състоянието, в което изпада след спечелването на световната титла – един психологически ступор, от който няма излизане. Алкохолът и наркотиците, неорганизирания живот той използва като опит да излезе от депресията. В депресията го вкарва боксът, от депресията го изкарва боксът“. 

По думите му Тайсън Фюри говори за себе си с хумор, с ирония: 

„Той е много голям шампион и много интересен човек. Той дори се подиграва на себе си, нарича се „дебелото момче, успяло да спечели световната титла“. 

Интервюто с Палми Ранчев можете да чуете в звуковия файл. 

Материалът Тайсън Фюри зад маската – неординарен човек с различен поглед върху света е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

- реклама -