СВЕТОВНАТА ПРЕМИЕРА НА НОВИЯ, ВТОРИ АЛБУМ НА KAN WAKAN

PHANTASMAGORIA VOL. 1 е първа част от трилогия и излиза глобално дигитално

KAN WAKAN

 

KAN WAKAN ще представи на живо албума в София

на 15 септември с хедлайн шоу на OUTLIER MUSIC FEST в Маймунарника

 

„Постепенно, докато се раждаше албумът, Phantasmagoria се оформи като коридор с различни врати, които сякаш свързват различни стаи една към друга… Думата олицетворява подсъзнателния път, който преминава през всяко парче и уникалната му физика. Във всяка песен в албума всеки гост е и куратор-разказвач, който те превежда през променящото се настроение и метаморфозата на скръбта, която се превръща в надежда.“ – Kan Wakan пред Broadway World

Hлобално дигитално излepe новият, втори албум на Kan Wakan. Phantasmagoria Vol. 1 е първа част от трилогия и включва различни колаборации и гости, в това число джаз певицата Elle Olsun, Софийска филхармония, Ian Chang (Son Lux) и Gene Coye (Flying Lotus).

Phantasmagoria Vol.1 съдържа 11 парчета, в които познатите формули на даунтемпо електрониката, оркестралния ембиънс и синематичния соул & джаз се сливат, за да изкристализират в нова форма.

Композиторът работи по албума цели три години на цели три континента, записва го на различни етапи в Лос Анджелис, София, Лондон и Берлин.  „През всяка една от последните три години, докато създавах албума, загубих хора от семейството си. Беше неизбежно усещането за някаква неразрешима уязвимост да присъства в емоционалните полутонове на музиката.“, разказва Георги Линев.

Някъде по пътя на творческия процес става ясно, че се раждат едновременно три отделни части и тогава авторът решава, че ще издаде Phantasmagoria като трилогия – нещо като история с три отделни глави, които не се сблъскват, а си помагат в разказа.

„Всяка отделна песен носи своя собствена история. Фантасмогория е да измисляш истории, особено такива, разказвани в сенките на здрача, където се събират призраците на миналото, настоящето и бъдещето. За мен фантасмагория е това – да слушаш разкази за духове в тъмното и да гледаш играта на сенките. Все едно си край лагерен огън и някой разказва страшна история, която после те преследва. Или слушаш за духове на верандата, току под звездите… И започваш да се пренасяш в друго пространство, завладян от въображаемото, контраста на светлина и мрак.“

Ето и пълният траклист на Phantasmagoria Vol. 1:

  1. Unlucky
  2. I Would
  3. Molasses
  4. Indigo
  5. Sunken Souls
  6. Effigy

07 I Would (Reprise)

  1. The Rain Came Down
  2. Phantasmagoria Pt. 1
  3. Hold Me Close
  4. Lydia

Phantasmagoria Vol. 1 в дигиталните платформи: http://smarturl.it/ezw6gj

Лимитирана серия диджи пак дискове ще има на OUTLIER FEST.

Българската публика ще може да чуе новия албум премиерно на живо на 15 септември в Маймунарника, Борисовата градина, където Kan Wakan ще бъдат хедлайнер на първото издание на музикалния фестивал OUTLIER, организиран от Георги Линев. Специални гости на събитието ще бъдат артисти като George Cosby (UK), Alexander Vincent (CAN) и Rachel Fannan (US). Част от фестивала ще станат и някои от най-оригиналните действащи лица от българската алтърнатив сцена като Иво Димчев, Les Animaux Savages и Dead Man‘s Hat. Outlier Fest ще се проведе с медийната подкрепа на Jazz FM.

 Билетите са в продажба в мрежата на Eventim и онлайн на: http://www.eventim.bg/bg/bileti/outlier-festival-sofi-klub-mamunarnika-500639/event.html

Предварителна цена: 20 лв./ В деня и на място: 25 лв.

Вратите на клуба отварят в 15:30, начало: 16:00 часа.

Официален ФБ ивент: https://www.facebook.com/events/230304364272477/

Последвайте Outlier Music Fest:

FB: https://www.facebook.com/Outlier-Festival-211362492841818/

IG: https://www.instagram.com/outlierfestival/?hl=en

TW: https://twitter.com/Outlierfestival

 Последвайте KAN WAKAN:

https://open.spotify.com/artist/41j1aNakGQ3v2SAcPHaRIl

www.soundcloud.com/kanwakan

www.facebook.com/kanwakan

www.instagram.com/kanwakan

www.twitter.com/kanwakan

https://www.youtube.com/user/KanWakan

 

Start typing and press Enter to search