Сутрешният блок на БНТ2

- реклама -

Сутрешният блок на БНТ2  – още по-близо до зрителите  

 

Днес, 19 юли, на специално събитие БНТ2 представи най-новата си сутрешна програма „Добро утро с БНТ2”. Директорът на дирекция „БНТ Свят и региони” – Екатерина Генова презентира продукцията и водещите на сутрешните блокове в регионалните телевизионни центрове на БНТ2 – Йона Мавревска от Благоевград, Калчо Петков от Русе, Силвия Благоева от Варна и Камен Коларов, изпълнителен продуцент на сутрешния блок в Пловдив.

 

Всяка сутрин от 09.00 до 10.00 ч. сутрешният блок се излъчва на живо от един от четирите телевизионните центрове в страната. Водещите на блоковете споделиха как избират темите, гостите и събитията, които са важни за местната аудитория. „Макар да са обединени от обща концепция, всеки един от регионалните сутрешни блокове има свой собствен стил. Най хубавото е, че в тях няма политика, което е уникално”, сподели Екатерина Генова. Запазена марка на „Добро утро с БНТ2” в Пловдив са артистичните етюди и превъплъщения на водещия Мишо Гръблев. Сутрешният блок в Русе залага на преки включвания от нестандартни места в града и на технически теми. Благоевград – на любопитните теми и практичните съвети към зрителите. По време на събитието днес водещата Йона Мавревска показа и бижутата, направени от цип в последното за сезона предаване. Варненският сутрешен блок залага на морските теми и репортажи, както и на важни кампании. В студиото винаги има професионален фотограф, който запечатва най- забавните моменти от предаването. Най-добрите снимки зрителите ще видят на специална изложба по случай 40-годишнината на РТВЦ Варна. След последната инициатива на сутрешния блок от варненския плаж зрителите подкрепиха със своите дарения лечението на Мариан от Враца, който се нуждае от спешна бъбречна трансплантация.

 

На събитието бе представена и уникалната технология на излъчване в реално време на картина от уеб камери, в рамките на първата част на сутрешния блок от 07.30 до 09.00 ч., която запознава зрителите с пътната обстановка, интензивността на движението и състоянието на околната среда в градовете. Това се случва за първи път в програмна схема на телевизия като цяло – сутрешен блок без водещ, излъчващ картина от града в реално време.

 

За да бъде още по-близо до своите зрители и техните проблеми в столицата, тази сутрин екипът на сутрешния блок стартира нова инициатива. Той излезе извън студиото на телевизията за първи път, за да се доближи до проблемите на хората в големия град. В преки включвания репортерите на „Добро утро с БНТ2” потърсиха коментарите на столичани за трафика и проблемите им в големия град на три локации в София. Пред метростанцията на Софийския университет гражданите се информираха за свободните wi-fi интернет зони в града. Пред метростанцията на стадион „Васил Левски” и ВМА екипът потърси мнението на минувачите за задръстванията. По време на инициативата тази сутрин екипът на „Добро с БНТ2” раздаде справочник с важна информация за всеки жител на столицата – спешни телефонни номера, телефони при аварии, денонощна медицинска помощ, свободни wi-fi зони и др.

 

За да е винаги близо до зрителите си Сутрешният блок на БНТ2 има и специален телефон. На директната телефонна линия в София 02/ 814 24 74  столичани могат да подават своите сигнали за нередностите в града.

 

Бъдете информирани със сутрешния блок на БНТ2!

 

 

- реклама -