Студио 5 на БНТ

- реклама -spot_img

Близо 200 души в дните на Отворени врати в Студио 5 на БНТ

 

В рамките на 3 дни всеки желаещ да се включи в конкурса на националната телевизия и Sofia Design Week за декор на Студио 5 в БНТ имаше възможността да се запознае с него на живо. За да ги запознае и с най-малките подробности около това как да усъвършенстват проекта си със своите разяснения и коментари на разположение на кандидатите бяха главният режисьор на БНТ Дамян Серкеджиев, ръководителят на студийния комплекс Явор Фурнигов, както и един от режисьорите на сутрешните блокове на БНТ Милан Кузов. Тримата дадоха ценни съвети на бъдещите участници в конкурса, а те от своя страна споделиха своя ентусиазъм и мотивация за участие с тях.

Повече от 50 фирми ще се състезават със свои проекти за новата визия на емблематичното студио, от което се излъчват сутрешните блокове „Денят започва” и „Денят започва с култура”, както и социалното предаването „Малки истории”. Интересът е голям, защото идеята е студиото да не отстъпва по функционалност на модерните европейски телевизии. Заявките за участие могат да се изпращам онлайн от 1юли, а крайният срок за предаване на проектите на страницата www.tvstudio5.com е 15-ти юли.

Резултатите от надпреварата ще са ясни на 20-ти юли, а първите три места ще получат и парични награди. БНТ си запазва правото да избере изпълнителя на проекта. В конкурса могат да се включат както дизайнери, архитекти, сценографи, студенти, така и екипи от различни специалности.

 

- реклама -spot_img
Previous articleЗа другите
Next articleНадиграй ме