СТАРТИРА НОВА НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА БНТ HD

1На 7 февруари в българския ефир стартира спортно-развлекателната програма БНТ HD. Българската национална телевизия предоставя безплатно сигнала за нея на всички оператори. Картината с висока резолюция може да се приема по два начина – наземно, чрез новия цифров мултиплекс, и през кабелните и сателитни оператори. За да гледат БНТ HD, зрителите трябва да пресканират каналите на телевизионните си приемници. А абонатите на кабелните оператори ще приемат програмата, ако тя е включена в пакета от предлагани канали.
„Чрез новата програма ще поднесем зрелището на спорта в отлично качество. Започваме с ХХІІ-те Зимни олимпийски игри, но постепенно ще прибавяме любими сериали, игрални филми, документалистика, развлекателни програми. Ще останем верни на традицията да излъчваме по БНТ HD най-големите спортни форуми – 64 мача от световните футболни финали в Бразилия, европейските квалификации на националния ни отбор по футбол още тази есен, финалите на „Евро-2016”, игрите в „Рио-2016”, „Мондиал-2018”, “Мондиал-2022” и още много други” – заяви Методи Манченко, главен продуцент на продуцентски център „Спорт” в БНТ.

Снощи бе осъществено първото живо включване от HD студиото на БНТ, разположено в сърцето на олимпийския парк в Сочи. Всеки ден от него ще се излъчват предаванията „Днес на игрите с Евгения Раданова” и „Линия Сочи”. В тях ще се прави обзор на най-важните спортни постижения на Олимпиадата, с фокус върху представянето на българските спортисти. От HD студиото ще се излъчват още спортни новини, репортажи и интервюта.

2Над 250 часа е телевизионната продукция, която националната телевизия ще излъчи между 7 и 23 февруари по БНТ1, БНТ 2 и БНТ HD. Освен този обем, по БНТ HD ще се излъчат допълнително 40 часа – предимно от хокейния турнир, фигурно пързаляне, бързо пързаляне с кънки, бобслей и шейни.

Пълната програма на XXII-те Зимни олимпийски игри e достъпна на интернет адрес bnt.bg/sochi2014, както и в списанието БНТ Спорт Digi.

Гледайте XXII-те Зимни олимпийски игри по БНТ1, БНТ2, БНТ HD, както и на стрийминг на sport.bnt.bg!

Start typing and press Enter to search