Стартира кампанията на Радио FM+ „Будител на годината”

- реклама -spot_img

Радио FM+ даде начало за 2016 г. на традиционната си кампания „Будител на годината”. Емблематичната за медията инициатива цели да фокусира вниманието на обществото върху каузи и личности, направили нещо стойностно и значимо, със силно духовно послание и отзвук в медийното пространство.

В първото издание на кампанията, през 2014 г., сред номинираните бяха:
д-р Милен Врабевски, основател на фондация “Българска памет”, Максим Ешкенази (организирал „Фортисимо в клас”), Камен Донев (за спектакъла му с чист български фолклор), Дарин Маджаров (създал проекта „Уча се”). За Будител на 2014 г. бе избран д-р Милен Врабевски.

През 2015 г. част от номинациите се спряха на: Райна Кабаиванска (за майсторския клас, подготвящ български студенти), Енчо Керязов (за основаването на благотворителна фондация, в подкрепа на децата), Игнат Канев (за построяването на университетски център в Русе), Мариана Пенчева (учителката, която отгежда 10 деца от бедни семейства), Мирослав Боршош (за това, че превърна НДК в истински Дворец на Културата), поетът Борис Христов и арх. Стефан Добрев (за каузата да издават редки и ценни книги, неиздавани на български език), основателите на сайта “Българска история”. Най-много гласове за Будител на 2015 г. събра Енчо Керязов и той стана Будителят на годината.

И тази година екипът на Радио FM+ и вдъхновителят на кампанията, водещата Ива Дойчинова, вече очакват номинации за „Будител на годината”. Слушателите може да направят своите предложения чрез e-mail на адрес: buditel@fmplus.net . Предложението трябва да съдържа както името на номинирания, така и каузата и инициативата, заради която той може да бъде избран за „Будител на годината”.
Елитно жури ще определи десет от кандидатурите, от които чрез финално гласуване на специално създаден микросайт, ще се избере „Будител на годината” за 2016 г.

Националната кампания “Будител – 2016“ се провежда с любезната подкрепа на Фондация Българска Памет

- реклама -spot_img