Становище на БНТ

- реклама -

 Във връзка с днешна публикация в електронното издание OffNews.bg

БНТ официално заявява:

 

Нито едно от твърденията, засягащи Българска национална телевизия в публикацията със заглавие “БНТ готви “данък цифровизация” в полза на Цветан Василев” не отговаря на истината!

 

Със заповед на генералния директор в БНТ е създадена специална работна група, която от месеци работи и преговаря по всички пaраметри на договора за ефирно цифрово разпространение на програмите на телевизията. Тази дейност е свързана с приетия от Министерски съвет План за въвеждане на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване (DVB-T) на територията на Република България.

 Нито една от цифрите, посочени като параметри в споменатите договори на БНТ, не е вярна!

 Категорично не отговаря на истината и твърдението, че УС на обществената телевизия е “подложен на силен натиск да подпише договора на възможно най-високата цена”. За справка, според ЗРТ членовете на УС на БНТ нямат функцията и правомощия да подписват договори!

 В заключение бихме допълнили само, че по време на този мандат на управление, БНТ постигна значително намаление на цената в договора си за разпространение.

 Убедени сме, че професионалните стандарти и журналистическата етика ще гарантират корекции в информацията на колегите от OffNews.bg, включително и в частта с името на генералния директор на БНТ, което е Вяра Анкова, а не Янкова!

 

 

- реклама -