Станислава Армутлиева

- реклама -

Sanya_Armutlieva1Станислава Армутлиева, съдия в X Factor: “Амбициозните ще получат моето “да”

 

22 години – точно толкова Станислава Армутлиева – Саня е начело на една от най-големите и успешни музикални компании у нас – Вирджиния Рекърдс. Време, в което работата й с известни български и световни звезди, развива у нея безпогрешен нюх към потенциала на истинските таланти и елемента X Factor.

 

С дългогодишния си опит в музикалната индустрия, тя е човекът, който ежедневно се изправя пред предизвикателството да търси онези качества, които превръщат обикновения човек в звезда. Компанията, която тя ръководи, е продуцент на много от музикантите в България – сред тях и победителя и финалистите от първия сезон на X Factor – Рафи, Богомил, Ангел и Моисей и Сани Алекса. Саня е работила и работи с най-големите световни мейджъри в звукозаписната индустрия като Sony Music, Universal Music и EMI. През последните години Вирджиния Рекърдс е важна част от организацията на музикални събития като концертите на AC/DC, Bon Jovi, Rammstein, Joe Cocker, Sonisphere Festival и Sofia Rocks.

 

Доказан лидер и утвърден професионалист, Саня неведнъж е споделяла, че е безкомпромисен перфекционист във всичко, което прави. Такава ще бъде и като съдия във втория сезон на музикално шоу №1 в света X Factor – защото знае как се създават звезди и безпогрешно разпознава потенциала в тях още преди да са изгрели.

 

22 години ръководиш една от най-големите и успешни музикални компании в България. Сега ставаш част от музикално шоу №1 в света – с какви очаквания приемаш това предизвикателство?

Очаквам нещо ново, различно и много вълнуващо. Търсим онези хора, които ще изведат  българската музика на едно съвсем ново ниво през следващите години.

 

Каква е ролята на продуцента в изграждането на един успешен артист?

Продуцентът също трябва да съчетава много таланти, за да бъде успешен. Той трябва да има безпогрешен нюх, за да открие хората, които сцената ще заобича, и да им създаде най-добрата среда, за да се развихрят в това, в което са добри. Той трябва да познава музикалния контекст, така че да насочи способностите на артиста в най-добрата за него посока. Продуцентът трябва да създаде и най-добрия екип, който да се сработи в името на артиста. Разбира се, трябва да е и достатъчно смел, за да рискува в много отношения, защото рецепти за успех не съществуват.

 

Трите най-важни качества, които трябва да притежава истинският X Factor?

Вокален талант, инстинкт за сцената и публиката и стабилен характер.

 

Като съдия и ментор в шоуто, ще имаш отговорната задача да мотивираш и вдъхновяваш младите таланти. Кое е най-важното, на което искаш да ги научиш?

Че едно от най-важните умения е да не се уморяваш да учиш и че ако искаш кариера, трябва да си екипен играч.

 

А какво би ги посъветвала никога да не правят в шоу бизнеса?

Да загубят представа кои са и какви усилия стоят зад всеки техен успех.

 

Момчета, момичета, дуети или 25 + – на коя категория искаш да бъдеш ментор?

От всяка една категория може да изскочи интересен и характерен артист. Ще подходя с любопитство към всички, с които ми се падне да работя, и ще се постарая да извадя най-доброто от всеки един член на отбора. 

 

Различават ли се по нещо българските изпълнители от  световните – по-амбицирани ли са, предвид ограничените възможности на нашия пазар или точно обратното?

Артистите навсякъде по света имат свои специфики и се различават едни от други, така както и публиката. Да се превърнеш в звезда в собствената си държава е мечта на много хора и изобщо не е лесна задача. Всеки, който е готов да покаже амбиция да успее именно на нашия сравнително малък пазар, е специален. Такива хора ще получат и моето „ДА” в X Factor.

 

Кой изпълнител (световен или български) е успял истински да впечатли Саня Армутлиева?

Всички онези, които не са пожертвали идентичността си в името на очакванията и наложените модели, и точно затова са станали свръх успешни. Успяват да бъдат себе си и в същото време да са обект на желание на милиони хора.  

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

Водещ архитект и иновативни строителства са финалисти за строителните Оскари

 Благотворителната церемония е тази вечер в хотел Маринела Един от водещите архитекти в България с десетки емблематични проекти в страната ни – арх. Едвард Христов,...

Караянчева: Ще разрешим достъпа на журналисти до депутатите

Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че ще бъде разрешен достъпът на журналисти до депутатите. До това решение се стигна след серия от ...

Д-р Виктор Серафимов: В България има дефицит на силни медии

„Медийният сектор е изключително ограничен от нормативната база, която го регулира. Тази ситуация е неприемлива“. Това заяви Виктор Серафимов, доктор по международно...

Даниел Фрийд: България е важна за САЩ със своята география

България е важна за САЩ със своето географско положение като страна в западната част на Черно море. Това заяви американският дипломат и...

Димитър Аврамов: Не ни трябва перманентен протест, а всекидневен натиск

„Надявам се протестът да намери фокус, защото чувството на несправедливост, че държавата се използва в частна полза, е нещо, което всички виждаме....

Яйца и кофа по Караянчева и Красимир Велчев в Благоевград

С викове “Мафия” и “Оставка” от страна на протестиращите срещу Борисов и Гешев в Благоевград, бе посрещнат председателят на Народното събрание Цвета...