Къщата ми е пълна с огледала

- реклама -spot_img

Биографичен сериал за живота на София Лорен стартира по БНТ2

 

Новият игрален сериал „Къщата ми е пълна с огледала” /Италия, 2010г/. е заснет по едноименната автобиографична книга на по-малката сестра на София Лорен – Мария Шиколоне. В четири поредни епизода зрителите ще видят самата Лорен, която ще изиграе ролята на майка си Ромилда Вилани, пианистка и неуспяла актриса. Сериалът тръгва на 8 май от 20.30 ч. по БНТ2.

 

Гледната точка в лентата е тази на Мария Шиколоне, но акцентът е едновременно върху нея, София и Ромилда. От тези три жени най-тежка съдба е имала Мария. До последно нейният баща отказвал да я припознае за законна дъщеря и дори се твърди, че му било платено, за да стори това.

 

Най-новият сериал на БНТ2 проследява живота на София Лорен именно от следвоенните години до успехите й в киното. Зрителите ще видят и емоциите от спечелването на първия й “Оскар” през 1962 г. за ролята й във филма “Чочарка”.

 

Сценарий: Патриция Карано, Пиеро де Бернарди; Андреа Сарачени, Алесандро Замбрини, Мария Шиколоне.

Режисура: Виторио Синдони и Енио Гуарниери.

Музика: Никола Пиовани.

В ролите: София Лорен, Енцо Декаро, Никола ди Понто, Маргарет Маде и др.

 

Анотации на епизодите:

 

1 еп: В малкото градче Поцуоли живее Ромилда Вилани заедно с двете си дъщери – София и Мария. Кратката, но бурна любов с Рикардо Шиколоне е предопределила съдбата й. Той признава София за своя дъщеря, но отказва да даде фамилията си на Мария. Амбицирани от отказа му, Ромилда и София се отправят към Рим, за да превземат „Чинечита”.

 

2 еп: На конкурса „Мис Рим” тя се запознава с прочутия кинопродуцент Карло Понти. Майката е принудена да отстъпи главната роля в живота на дъщеря си.

Кариерата на София набира скорост – в началото на 50-те години тя участва в десетки филми. Ромилда се съгласява да даде пари на Рикардо, но в замяна иска от него да признае Мария за своя дъщеря.

3 еп: Срещу солидна сума Рикардо Шиколоне се съгласява да признае Мария за своя дъщеря. София става все по-популярна и все повече се отчуждава от майка си. Мария се запознава с Романо Мусолини и от пръв поглед се влюбва в него. Ромилда страда от липсата на София и се опитва да си върне Рикардо.

4 еп: Ромилда разбира, че Рикардо има любовница. Той й обяснява, че причината за изневерите му е деспотичният й характер. Мария се жени за Романо, но не може да се освободи от зависимостта си от Ромилда. София получава „Оскар” за ролята си във филма „Чочарка”. Ромилда се оттегля в Поцуоли и преоткрива стойността на простите неща.

 

- реклама -spot_img