Софи Маринова в Европарламента

0
57

Софи Маринова и “Любов без граници” в Европарламента

Българската песен в конкурса “Евровизия” – “Любов без граници” прозвуча и в Европейския парламент в Брюксел. Софи Маринова беше поканена от българските евродепутати от ГЕРБ, за да участва в отбелязването на Международния ден на ромите. Българската певица пя в Европарламента пред депутати и официални гости, след които вицепрезидентът на Европейската комисия Вивиан Рединг и вицепрезидентът на Европейския парламент Отмар Карас.

 

Ливия Ярока, депутат в Европейския парламент, ЕНП, каза пред БНТ: „Ромите са дискриминирани в цяла Европа, сега има доста отрицателни настроения към тях. Това, което трябва да разберем, е че проблемите идват от това, че не се познаваме едни други.“. Въпреки усилията на европейските политици, все още към тях има предразсъдъци, допълни евродепутатката, която е част от това малцинство.

 

Българският евродепутат Андрей Ковачев, който е докладчик по темата за интеграцията на ромите допълва: „Приобщаването е двупосочна улица – трябва да има желание и от двете страни, както от мнозинството, така и от малцинството. Не трябва да говорим само за права. Когато си част от едно общество, трябва да изпълняваш и всички свои задължения.“

Софи Маринова завладя публиката със своя глас, очарование и стил.  За да докаже, че всички хора са еднакви, тя продължи да вълнува разнообразната публика с ромска музика. Освен традиционните ромски песни, „Джелем, джелем” и „Василица” гласовитата българка представи “Любов без граници”. Пред кореспондента на БНТ в Брюксел Владислав Велев видимо развълнувана каза:  „Много си обичам песента, но най-важни са трите неща в едно – глас, музика и текст. Те са направени с любов и сърце, затова и песента е хубава. Ако песента спечели Евровизия, тя ще има много варианти, но засега я оставяме в този, който хората са харесали”.

 

 

Репортажът на Владислав Велев от Брюксел може да видите тук

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.