Софи Маринова на промо турне в Турция и Холандия

Софи Маринова на промо турне в Турция и ХоландияПроменя програмата си, за да бъде гост на Годишните

награди на БГ РАДИО

 

Днес българската представителка в конкурса Евровизия Софи Маринова замина за Турция. Тя получи аплодисменти, цветя и пожелания за успех на 9300 метра над земята от екипажа на самолета в полета до Истанбул. Сто и четиридесетте пътника на борда се присъединиха към комплиментите, а някои от тях, поискаха и автографи. След кацането на летище Ататюрк Софи беше гост в обедното шоу на ТВ8 с водещ Фатих Юрек. Тази вечер в 21,30 ч българско време, тя ще гостува и ще пее на живо в най-гледаното предаване на турския музикален канал ТРТ Мюзик – „Огледала”.

В следващите няколко дни тя ще има интензивна програма от срещи с медиите и посещения на различни забележителности в Истанбул. Гласовитата българка ще участва в няколко предавания на Турската националната телевизия – TRT.  Софи ще даде интервю за “Bu Ülke” (Бу юлке), предаване за култура, лайфстал, музика и изкуство. Софи ще участва и в музикалното шоу “Aynadan Yansıyanlar” (Айнадан Янсъянлар).  Домакини и водещи са група Ayna,  една от най-популярните етно-рок формации в Турция. Концертите им са голямо събитие и имат много фенклубове. В предаването се залага на живата музика, канят само талантливи певци. Софи ще изпее песента „Любов без граници” и специално ще поздрави всички зрители с песен на турски език.

Софи ще даде интервюта за три от водещите печатни медии в Турция. Интересът към нашата певица е огромен и домакините очакват нейното посещение с нетърпение. Публиката познава добре биографията на Софи Маринова. Предвид таланта и богатия й репертоар, Софи е подготвила приятна изненада за турската публика.

На 21 април Софи заминава директно от Турция за Холандия.  В Амстердам  тя ще вземе участие в най-голямото евровизионно промоционално събитие преди финалите през май. Концертът в холандската столица се провежда за четвърта поредна година. 24 страни са потвърдилите участие – Ирландия, Австрия, Словения, Холандия, Португалия, Испания, Унгария, Турция, Белгия, Румъния, Азербайджан, Финландия, Литва, Албания, Малта, Франция, Украйна, Швейцария, Сан Марино, Македония, Латвия, Гърция, България, Грузия.    Това означава, че повече от половината от целия брой участници в тазгодишния Конкурс за песен на Евровизия ще се представят на пресата и феновете. Присъствието на медиите и интересът им към изпълнителите е огромен. Предварително има заявени интервюта с българската изпълнителка, което е още едно доказателство, че изборът на България е направил голямо впечатление и на медиите и на публиката.

Програмата на събитието включва много часове отделени на пресата и медиите. След официалното „Добре дошли”, на всички участници ще се предложи тур с водач през прочутите канали на Амстердам. Вечерта на 21 април е концертът, който ще се проведе в „Melkweg”, едно от най-популярните места за музикални събития в холандската столица, разположено в сърцето на градския център. Веднага след участието си, рано сутринта на следващия ден, Софи ще отпътува за България, за да вземе участие в грандиозното събитие в зала 1 на НДК – Годишните награди на БГ РАДИО. Представителката на България за Евровизия получи специална покана от организаторите и промени програмата си така, че да присъства и да зарадва публиката с песента „Любов без граници”.

Start typing and press Enter to search