Социалистите с предложения за Равда

- реклама -

„Победа на казанлъчани“, така председателят на БСП Румяна Друмева коментира решението на Административния съд в Стара Загора, с което опитът на местната власт да бъде продаден бившия лагер в Равда на цена по-ниска от пазарната, бе определен като незаконосъобразен. Съдът върна решение №997 на общинския съвет обратно на старейшините.
„Правотата на общинските съветници от левицата в Казанлък бе доказана от съда“, подчерта още Друмева на нарочна пресконференция по повод съдебното решение от 18 юли т.г. Тя припомни, че социалистите предупреждавали няколко пъти ГЕРБ и коалиционните им партньори в местния парламент за незаконосъобразността на действията им, с които имотът край морето трябваше да бъде предложен на търг на занижена цена, но получили в отговор само осмиване. „5 000 наши съграждани участваха в подписката „Да си върнем Равда“, организирана от БСП“, конкретизира резултата от инициативата Румяна Друмева. Тези казанлъчани също получили своята победа на разума, според председателят на казанлъшките леви.
Съветникът-социалист Пламен Караджов посочи, че има реални опасения на последното заседание от мандата на този общински съвет през септември теренът от 5,6 дка на първа линия край морето отново да бъде офериран за продажба. Караджов припомни, че публично бе оповестено името на потенциалния купувач. „Вероятно местната власт има определени уговорки с конкретен клиент за имота срещу някакви апартаменти и затова бърза с тази сделка“, допусна Караджов и заяви, че съдбата на бившия детски лагер трябва да бъде решена от хората на Казанлък при широк обществен дебат.
„След няколко кметски мандата и съдебни битки, крайморският терен бе отвоюван като актив за Казанлък и няма разум в това той да бъде продаден“, коментира Моника Динева. От БСП са признателни, че областният управител се вслушала в настояването на казанлъшката левица актът по продажбата да бъде оспорен съдебно.
Динева подчерта, че неколкократно са призовавали кмета Галина Стоянова да не допуска изпълнението на решението на общинския съвет за продажбата на лагера, но тя пропуснала да чуе гласът на БСП. „Правото е на наша страна“, заяви още юристът Моника Динева, а колегата й Пламен Караджов припомни, че след няколкото политически инициативи на червените за спиране на продажбата е имало опити за разправа със социалисти от страна на управляващите. „Наши съпартийци бяха издирвани по домовете им, за да им се търси сметка“, разкри още Караджов.
От БСП очакват резултата от проверките след сигналите за незаконосъобразността на решението на местния парламент за Равда, изпратени до няколко институции, включително и до прокуратурата.
„В имота на морето може да бъде изграден международен младежки център с участието на всички побратимени на Казанлък градове. Така общината ще участва само с терена, а задграничните ни побратими могат да се включат със средства. Деца и младежи ще имат възможността да общуват и да създават трайни контакти. Това е само едно от предложенията как да се използва базата в Равда, но при допитването ни до хората се оказа, че има много и различни идеи за нея. Затова и настояваме за широк обществен дебат. Нека казанлъчани решат съдбата на бившия лагер“, посочи съветникът Теодора Иванова. „Ако волята е площта да бъде продадена, то нека е ясно за какво точно ще се разходват парите“, каза още Иванова.
От БСП разкриха и че имат готова управленска програма за общината за следващите четири години. В нея сериозна част е отделена за разпореждането с общинското имущество.
„Общината не бива да остава без собственост. Тя трябва да се управлява и от нея да се черпи ресурс“, заяви Румяна Друмева.
Социалистите напомниха и че винаги са били категорично против ликвидирането на общинските имоти.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

Новият хотел GRAND RESORT PAVEL BANYA – Medical & Spa EpiCentrum е финалист за престижните награди

СПА-иновациите са във фокуса на Балканските туристически Оскари 2020 Най-новият мащабен и иновативен шедьовър за СПА-туризъм – GRAND RESORT PAVEL BANYA – Medical & Spa...

Радев: Съгласие за РСМ когато езикът на омразата се изкорени необратимо

България трябва да даде съгласие за начало на преговорите на РС Македония, след като се признаят обективните исторически факти и след като...

Balkan Awards of Tourism Industry 2020: Здравният туризъм спасява пациенти в период на Ковид-криза

„Медикъл Караджъ” е финалист за Балканските Оскари Здравният туризъм е особено актуален в периода на световна пандемична криза, когато и здравната система в някои региони...

Balkan Awards of Tourism Industry 2020: С над 76 лековити извора наш курорт е лидер в Европа

Хотел “Царска баня” е финалист за Балканските Оскари 2020 С рекордните над 76 лековити минерални извора малкото градче Баня е уникат за Европа и света,...

Д-р Борил Петров: БЧК е направило множество дарения на Пета градска болница

Директорът на Пета градска болница Борил Петров разказа и за дългогодишната подкрепа на Българския Червен кръст, които помагат на болницата от 2012...

Заев: България нищо не ни отрича, историята да ни сплоти

Първата причина е, че докато траят разговорите, не може всичко да бъде споделяно с обществеността и вероятно се създава не особено добро...