SKYPE СЕ ОБРЪЩА КЪМ БИЗНЕСА

- реклама -spot_img

SKYPE СЕ ОБРЪЩА КЪМ БИЗНЕСА

Microsoft обяви старта на новата си услуга Skype for Business

Microsoft обяви старта на новата си услуга Skype for Business, която ще замени Microsoft Lync. Skype for Business ще съчетава най-добрите характеристики на Microsoft Lync и Skype в един добре познат интуитивен потребителски интерфейс, ориентиран както към бизнес потребителите, така и към клиентите, които просто искат да общуват с близки и приятели.

Компанията представи някои от основните функции, предлагани от Skype for Business, сред които бяха характерните за Skype моментни съобщения, гласови и видео разговори. Но и вградените в Microsoft Office онлайн срещи, с които провеждането на чатове, разговори и събрания вече е неразделна част от Microsoft Office пакета.

Въпреки многото сходства обаче, Skype и Skype for Business остават две отделни приложения, които ще бъдат и с различни потребителски акаунти и пароли – напомниха от компанията.

„Skype for Business обединява познатия интерфейс и начин на работа на Skype с характерната за Microsoft Lync корпоративна сигурност, съвместимост и контрол. Освен това бизнес клиентите ще получат достъп до мрежа от стотици милиони потребители на Skype по света“, заяви Даниела Жечевич, Продуктов мениджър за региона на Южните Балкани в Майкрософт.

Новият Skype for Business Server ще бъде наличен за сваляне от VLSC от 1 май 2015 г. Microsoft ще започне да предлага новата услуга Skype for Business за клиенти на Office 365 в края на април, а за всички останали клиенти – до края на май т.г. Потребителите могат очакват и новото мобилно приложение на Skype for Business, достъпно на iOS и Android, което се очаква да стартира през следващите месеци.

 

За Майкрософт

Microsoft (Nasdaq “MSFT”) е световен лидер в областта на софтуера, услугите, устройствата и ИТ решенията, които помагат на хората и бизнес средите да реализират пълния си потенциал.

През 1999 г. Microsoft открива свой офис в България. Microsoft е най-големият частен инвеститор в българското образование с над 200 000 долара годишни инвестиции в проекти, насочени към професионално развитие на учители, иновативни училища, онлайн платформа за комуникация и сътрудничество, подкрепа за успешна кариера на млади хора.

- реклама -spot_img