Силата на цветовете

Ulica-sСилата на цветовете – едно приятелство без рамки…

 

В дните преди Коледа един млад габровец ще покаже пред съгражданите си своята първа самостоятелна изложба. Приятели и почитатели на твореца са поканени да почетат вернисажа в зала 7 на Дома на хумора и сатирата на 12 декември т.г. в 17.30 ч.

В изложбата с поетично название „Силата на цветовете – едно приятелство без рамки” Димитър Касъров представя 25 творби маслена живопис, сътворени през последните няколко години, но непоказвани досега. В колекцията преобладават пейзажи и цветя, които разкриват любовта на художника към природата и загатват за неговата университетска  специалност – ландшафтната архитектура. Всички платна са изпълнени в ярки, слънчеви багри и носят много настроение.

Често определят живописта като „рисуване на чувства”. В картините на Димитър Касъров прозират много стаени емоции, намерили израз върху платното чрез богатата цветна палитра. Свежи, вълнуващи, докосващи душата – такива са творенията на младия габровец, който тепърва ще покорява нови хоризонти в изкуството. Засега желанието му е да радва приятелите си и да им доставя удоволствие и наслада чрез творбите си.

 Димитър Касъров е роден през 1980 г. в Габрово. Завършва средното си образование в Средното художествено училище за приложни изкуства в гр. Трявна, а по-късно се дипломира със специалност ландшафтна архитектура в Лесотехническия университет – София. От четири години живее отново в родния си град. Работи, но не изневерява на голямата си  тръпка – изкуството – и упорито рисува графика и живопис. Участва със свои творби в няколко общи изложби в Художествената галерия „Хр. Цокев” в Габрово. Излагал е картини във Велинград и с. Боженци. Това е първата му самостоятелна изложба. 

  

Дарина Маринчевска

Музей „Дом на хумора и сатирата” – Габрово 

- Advertisement -